‘Gerilla hamleye öncülük yapacak’

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, tüm gerilla ve öz savunma güçlerinin, KCK Yürütme Konseyi’nin başlattığı hamleye tam katılım sağlayarak öncülük rolünü yerine getireceğini vurguladı.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, tüm birimlerinin faşizmi yenilgiye uğratmak üzere hamleye güçlü katılacağını belirterek, başarılar diledi.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, “Tecride, Faşizme, İşgale Son! Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi ile ilgili tüm gerilla ve öz savunma güçlerine mesaj gönderdi. Merkezi Karargah Komutanlığı’nın mesajı şöyle:

REJİM CİDDİ BİR TEHDİT OLUŞTURUYOR

“Sömürgeci-soykırımcı-faşist AKP-MHP-Ergenekon rejimi dünyada eşine rastlanmayan bir biçimde Önderliğimize karşı uyguladığı tecrit ve psikolojik işkence ile birlikte halkımıza, Hareketimize ve Türkiye devrim güçlerine karşı topyekun bir savaş yürütmektedir. Ancak buna karşı büyük bir emek, fedakarlık ve cesaretle başta İmralı olmak üzere tüm zindanlarda gösterilen direnişin yanı sıra halkımızın, gerilla güçlerimizin ve öz savunma birimlerimiz ile Türkiyeli demokrasi güçlerinin yürüttüğü mücadele temelinde düşman sonuçsuz bırakılmıştır. Buna rağmen kendi varlığını ve iktidarının devamını Kürdistan’daki soykırımın başarısına ve özgürlük mücadelesinin tasfiyesine bağlayan faşist rejim, saldırılarını devam ettirmekte, vahşi ve faşist uygulamalarla mutlak sonuç almayı hedeflemektedir. Bugün AKP-MHP-Ergenekon faşist rejimi, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne karşı başarılı olabilmek amacıyla savaşı Kürdistan’ın parçalarına yaydığı gibi, tüm bölgenin geleceği açısından da ciddi bir tehlike haline gelmiş durumdadır. Bu faşist rejim bu temeldeki uygulamalarıyla tüm halklar için ciddi bir tehdit oluştururken, Kürdistan halkını soykırımdan geçirerek amaçlarına ulaşmayı hedeflemektedir. Bu açıdan bu güce karşı yürütülen mücadele de tüm bölge halkları açısından faşizme karşı önemli bir özgürlük ve demokrasi mücadelesi haline gelmiş bulunmaktadır.

HAMLE DİRENİŞE İVME KAZANDIRACAK

Soykırım siyasetine ve faşizme karşı kıyasıya yürütülen mücadelenin gelmiş olduğu bu tarihi aşamada Hareketimiz adına KCK Yürütme Konseyi, yayınladığı deklarasyon ile düşmanın topyekun savaşı ve soykırım siyasetine karşı 12 Eylül itibarıyla yeni bir hamlesel süreç başlatmıştır. “Tecride, Faşizme, İşgale Son! Özgürlüğü Sağlama Zamanı” şiarıyla geliştirilecek olan bu hamlesel süreç, çok önemli ve tarihi değerde bir çıkış durumundadır. Hiç kuşku yok ki bu hamle sömürgeci-faşist Türk rejiminin Önder Apo üzerindeki tecrit sistemi, Türkiye’deki faşist uygulamaları ve Kürdistan’daki işgal hareketine karşı gelişen direnişe ivme kazandıracak ve direnişin başarıya taşınmasında önemli bir rol oynayacaktır.

GERİLLA SORUMLULUKLARININ GEREĞİNİ YAPACAK

Bu hamle aynı zamanda mücadelemizin başarıya taşırılmasının stratejisi olan Devrimci Halk Savaşı’nın uygulamaya geçirilmesi anlamına gelen bir atılım niteliğindedir. Dolayısıyla mücadelemizin gelmiş olduğu bu önemli kavşakta düşmanın topyekun saldırısına karşı topyekun bir direniş temelinde gelişecek olan bu hamlesel süreçte tüm kuvvetlerimiz bu hamlenin ruhuna uygun olarak gereken katılımı sağlayarak oynaması gereken öncülük rolünün gereğini yerine getirmekle mükelleftir. 12 Eylül Faşist, Askeri Cuntası’na karşı Önder Apo’nun yoğun emeği ve büyük komutan Egîd yoldaşın öncülüğünde tarih sahnesine çıkarak destansı bir direnişi sergileyen Kürdistan Özgürlük Gerillası, bugün de 12 Eylül Faşist Cuntası’nın devamı olan AKP-MHP faşizmine karşı mücadelede üzerine düşen sorumluluklarının gereğini yerine getirecektir.

Tüm birimlerimizin faşizmi yenilgiye uğratmak üzere “Tecride, Faşizme, İşgale Son! Özgürlüğü Sağlama Zamanı Hamlesi”ne güçlü katılacağına olan inancımızı belirtiyor, birer Apocu asker olan tüm yoldaşlarımıza Özgür Önderlik - Özgür Kürdistan yürüyüşünde üstün başarılar diliyoruz.”