'Gerilla direnişi işgale izin vermeyecek'

Cenga Xabur hamlesinde yer alan gerilla Nuda Zagros, Türk ordusunun Metina ve Zagros bölgelerine ağırlık verdiğini ancak gerilla direnişinin işgale izin vermeyeceğini belirtti.

Türk devletinin saldırılarına karşı Cenga Xabur hamlesinde yer alan gerillalardan Nuda Zagros, devam eden gerilla direnişini değerlendirdi. Özgürlük gerillalarının Kürt halkının değerleri için savaştığını söyleyen YJA Star gerillası Nuda Zagros, "İşgal harekatı başlamadan önce hazırlıklarımız üst düzeydeydi. Savaş alanlarındaki tüm yoldaşlar, Türk işgaline karşı büyük bir güç ve moralle savaşmaktadır. Cenga Xabur hamlesi ve özellikle yoldaşlarımızın Zendura'daki karşı direnişi büyük bir heyecan yaratıyor.

İşgalci Türk ordusu Metina ve Zagros bölgelerine ağırlık vermiş durumda, ancak gerillanın direnişi ile amacına ulaşamıyor. Çünkü gerilla zamanın ruhuyla yaşar. Gerillalar kamuflaj, savaş yöntemleri ve araziyi tanıma açısından avantajlı. Gerillalar, tünel savaşlarında, yer altı ve yer üstü savaşlarında da zengin yöntemler kullanıyor.

Türk devleti işgal operasyonlarıyla bizleri dilimizden, kültürümüzden ve kimliğimizden uzak bırakamayacaktır. Gerillalar zamanın ruhuna ve önderliğin felsefesine göre hareket ediyor, dolayısıyla işgalciler bu alanlarda rahat yaşayamaz. Cenga Xabur ve Bazên Zagrosê hamleleri ile işgalcileri yenilgiye uğratacağız. Zafer Kürt halkının olacaktır."