Gaspçı kayyum Kürtçe hastane tabelasını kaldırdı

  Van YYÜ Dursun Odabaşı Araştırma Hastanesi'ne giden yolu tarif eden tabelalarda bulunan ‘Nexweşxane’ (hastane) tabelası gaspçı kayyum tarafından kaldırıldı.

Van’da Kürtlere ve Kürtçeye ait ne varsa kaldıran gaspçı kayyumların hedefinde şimdi de tabelalarda halkın sahiplendiği isimler ve kelimeler var. Geçen ay içinde Yazar Yaşar Kemal’in ismini parktan indiren kayyumlar, şimdi de kentte bulunan Kürtçe tabelalara yöneldi.
Van kayyumu M.Emin Bilmez ve ilçe kayyumları, kentte bulunan Kürtçe levhaları kaldırmaya başladı. Van YYÜ Dursun Odabaşı Araştırma Hastanesi'ne giden yolu iki dilde tarif eden tabelalardan Kürtçe ‘Nexweşxane’ ibaresi kaldırılarak, sadece ‘Hastane’ yazısı bırakıldı.

ORHAN: AKP GÖSTERE GÖSTERE KÜRT DÜŞMANLIĞI YAPIYOR

HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, "Kayyum politikası Kürt iradesinin gasbıdır. Yerel yönetimlerdeki çalışmaların ortadan kaldırılması için atandılar. Dil, kadın, kültürel çalışmayı sonlandırmak istiyorlar. İşte bu yüzden iradenin gasbı diyoruz" dedi.
"Kürt halkının dilini, yaşamını kabul etmemek üzerine kurulu bir sistem ile karşı karşıyayız" vurgusunda bulunan Orhan, "Cumhuriyetin ilanından sonra bugüne kadar yapılan Kürt düşmanlığının sonucudur. Bu son yıllarda AKP eliyle yapılıyor. İşte tabelalar da bu politikaların bir sonucudur. Bunu göstere göstere yapıyorlar. Kadın kazanımlarına yönelik saldırılardır. Tüm saldırılar birbiriyle bağlantılıdır" şeklinde konuştu.