‘Er ve Dağ’ın can güvenliklerine yönelik tehdit devam ediyor’

KDP’nin işkence ve tehditleri nedeniyle 28 Eylül’de yeniden ölüm orucu başlatan Er ile Dağ’ın can güvenliklerine yönelik tehdidin sürdüğünü belirten Abdurrahman Er ve Mazlum Dağ ile Dayanışma Komitesi, kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.

MİT görevlisi Osman Köse ile Irak vatandaşı Neriman Osman ve Beşdar Ramazan'ın 17 Temmuz 2019'da öldürüldüğü eylem gerekçesiyle idam cezası verilen Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er, KDP’nin işkence ve hak ihlallerine karşı 28 Eylül’de ölüm orucuna başladı. Abdurrahman Er ve Mazlum Dağ ile Dayanışma Komitesi, Hewlêr hapishanesinde tutulan Abdurrahman Er ve Mazlum Dağ için kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.

Komite, açıklamasında şunları vurguladı:

“Hewlêr Cezaevi’nde tutulan yurtsever tutsaklar Abdurrahman Er ve Mazlum Dağ, hak ihlalleri, işkence ve kötü muameleye uğramaları nedeniyle yeniden ölüm orucuna başladı.

CAN GÜVENLİKLERİNE YÖNELİK TEHDİT DEVAM EDİYOR

Er ve Dağ, aileleriyle yaptıkları telefon görüşmesinde, cezaevinde görevlileri tarafından sayım sırasında hakarete uğradıklarını, duruma tepki göstermeleri üzerine darp edilerek ters kelepçe ile hücrelere atıldıklarını belirterek, 28 Eylül’de ölüm orucuna başladıklarını belirttiler. 5 gündür eylemlerini sürdüren Er ve Dağ, cezaevi yetkililerinin tavrı nedeniyle can güvenliklerine yönelik tehdidin devam ettiğini de ifade ettiler.

Daha önce de gördükleri kötü muamele ve can güvenliği nedeniyle ölüm orucu gerçekleştiren Er ve Dağ, cezaevi idaresine defalarca dilekçe yazmalarına ve görüşmelerine karşın durumun düzelmediğini de aktardılar.

HAPİSHANE YÖNETİMLERİ SORUMLUDUR

Hapishanedeki tutsakların can güvenliğinin sağlanması ve insanca muamele görmeleri en temel insan hakkıdır. Bu hakkın sağlanmasından ise hapishane yönetimleri sorumludur. Abdurrahman Er ve Mazlum Dağ ile Dayanışma Komitesi olarak dikkatlerimiz Dağ ve Er üzerindedir. Hapishane ilgililerini Er ve Dağ üzerindeki kötü muamele ve hak ihlallerine son vermelerini ve can güvenliklerinin sağlamalarını talep ederken kamuoyunu da konu hakkında duyarlı olmaya çağırıyoruz.”