Emine Şenyaşar: Zulme karşı yanımızda yer alın

Direnişini sürdüren Emine Şenyaşar, "Bizi yalnız bırakmayın. Bize yapılan zulme karşı herkes bizim yanımızda yer alsın” dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa'daki adliye önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 521’inci gününe girdi. Anne ve oğlu, erken saatlerde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden adliye önüne geldi. Adliye binası girişinde gölgede oturmaları polis tarafından 4’üncü gününde de engellenen anne ve oğlu, nöbeti “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda başlattı.

Emine Şenyaşar, “Bize zulmediyorlar. Dün ayakta beklettirdiler. Polisler benim oturmama izin vermediler, ‘ayakta bekle’ dediler. Yakamdan tutarak beni ayakta beklemeye zorladılar ve bana ‘ayakta durma cezası’ uyguladılar. Bir yıl 5 aydır ben burada oturuyorum. Artık yeter, adalet sağlansın, ben de evime gideyim. Kayıtlara baksınlar, eğer benim çocuklarım suçluysa gelsinler beni ve diğer iki oğlumu da (Ferit ve Mehmet Şenyaşar) tutuklasınlar. Neden katliamı yapanları tutuklamıyorlar? Benim çocuklarım iş yerlerinde esnaflık yapıyordu, ne suçları vardı" diye belirtti.

Şenyaşar, şunları da söyledi: “Bizi yalnız bırakmayın. Bize yapılan zulme karşı herkes bizim yanımızda yer alsın. Adalet gelmeden ben buradan ayrılmam. Her sabah Suruç’tan geliyoruz, uzak. Adalet bir an önce gelsin. Çocuklarımı vuranların hepsi tutuklansın. Bu nasıl devlet, bu nasıl adalet?”