‘Egîdlerin ruhu ile savaşıyoruz’

İşgale karşı direnişlerini daha da büyüteceklerini vurgulayan gerillalar, “Türk devleti gücünü ve inancını tekniğe bağlamış ama gerillaların Rêber Apo'nun felsefesi ve Zîlanların, Bêrîtanların, Egîdlerin ruhu ile direndiğini unutuyor” dedi.

Umudu kırılan Kürt halkının 15 Ağustos'ta atılan ilk kurşunla yeniden ayağa kalktığını söyleyen HPG ve YJA Star gerillaları, 15 Ağustos'un halkın umudu olduğunu vurguladı.

 HPG ve YJA Star gerillaları, PKK'nin büyük komutanı Egîd (Mahsum Korkmaz) öncülüğünde geliştirilen 15 Ağustos Atılımı'nın 38. yıl dönümünün kendileri için anlamını ve Kürdistan'da yarattığı etkiyi değerlendirdi.

15 Ağustos'u büyük bir coşku ile karşıladıklarını söyleyen YJA Star gerillası Edûlê Şahîn, "Öncelikle Kürt halkının, gerillanın ve Ortadoğu halklarının 15 Ağustos Diriliş Bayramı'nı kutluyorum. Yoldaşlarımız Zap, Avaşîn, Metîna ve Xakurkê'de Egîdlerin ruhu ile Türk devletine karşı mücadele ediyor, kimyasal silahlara karşı direniyor. YJA Star gerillası olarak Rêber Apo'nun felsefesi ile düşmanı yenilgiye uğratacağımızın bilincindeyiz. Gerçekleştireceğimiz eylemlerle Rêber Apo'ya yönelik tecridi kıracağız ve fiziki özgürlüğünü sağlayacağız. YJA Star gerillası olarak bir kez daha savaş mevzilerinde direnen gerillaların ve yurtsever halkımızın Diriliş Bayramı'nı kutluyoruz" diye konuştu.

DİRENİŞİMİZ EN ÜST AŞAMADA

15 Ağustos vesilesiyle tüm devrim şehitlerini anan HPG gerillası Welat Cûdî, komutan Egîd tarafından zulme ve işgale karşı sıkılan ilk kurşunun yarattığı direnişin hala devam ettiğini söyledi. Bugün Zap, Avaşîn, Metîna başta olmak üzere Medya Savunma Alanları'nda Türk devletine karşı gerillanın amansız bir mücadele sergilediğini vurgulayan Cûdî konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Rêber Apo'nun geliştirdiği felsefe temelinde direnişimiz en üst aşamadadır. Örneğin; Zendûra, Tepê Cûdî ve Tepê Hekarî tünelleri başta olmak üzere arkadaşlar birçok alanda düşmana ağır darbeler vurdu. Düşmanın kullandığı her türlü yasak silaha karşı gerilla onur direnişi sergiliyor. Düşman nasıl ki 15 Ağustos Atılımı'ndan sonra gerilla karşısında bir sonuç elde edemediyse bugün yürütülen savaşta da başarıya ulaşamayacaktır. Halkımız da gerillanın direnişine destek olmalı ve her alanda mücadele etmelidir. Sürece cevap olmak için mücadeleyi yükseltmeliyiz. Amacımız direnişi daha da büyüterek tecridi kırmak ve halkımıza uygulanan zulmü sonlandırmak. Şehit yoldaşlarımızın emeklerine sahip çıkacağız ve onlara verdiğimiz zafer sözünü yerine getireceğiz."

ZAXO SALDIRISI İLE DÜŞMANIN YENİLGİSİ KANITLANDI

15 Ağustos Atılımı'nın PKK tarihinde yeni bir dönem başlattığını söyleyen YJA Star gerillası Berfîn Pınar, "Rêber Apo'nun militanları bugün heval Egîd'in yarattığı direniş ruhu ile mücadele ediyor. Özgürlük gerillaları Türk devletinin kimyasal silah kullanımını boşa çıkarmış durumda. Türk ordusu gerilla karşısında savaşamıyor. Halka karşı yaptığı saldırılar da düşmanın ne kadar zor durumda olduğunu gösteriyor. Zaxo saldırısı ile yenilgileri kanıtlanmış oldu. Gücünü ve inancını tekniğe bağlamış ama gerillaların Rêber Apo'nun felsefesi ve Zîlanların, Bêrîtanların, Egîdlerin ruhu ile direndiğini unutuyor. Kürt halkı bastırılan isyanlardan sonra tecrübe kazandı. Bugün Rêber Apo'nun ideolojisi temelinde bir mücadele veriyoruz. Amacımız değerlerimize bu kadar vahşi bir şekilde saldıran işgalci düşmanı topraklarımızdan çıkarmak. 15 Ağustos Atılımı temelinde direnişimizi daha da büyüteceğiz. Her alanda heval Egîd'in duruşunu esas alarak savaşacağız" dedi.

BU RUH, 15 AĞUSTOS RUHUDUR

Komutan Egîd'in 15 Ağustos 1984 yılında attığı ilk kurşunun çok anlamlı olduğunu ifade eden Bahoz Hewlêr ise 15 Ağustos Atılımı'na ilişkin şunları belirtti: " 15 Ağustos Atılımı hem siyas  hem de askeri anlamda çok etkili bir atılımdı. Özellikle askeri açıdan çok anlamlıydı. Arkadaşlar o dönem ilk defa düşmanın üssüne girerek askerlerin silahlarına el koyuyorlar. Umudu kırılan halk, 15 Ağustos'ta atılan ilk kurşunla gerillanın gücünü gördü. Gerillanın Kürdistan'ın yükünü taşıyacağını, Kürt halkını koruyacağını ve özgürleştireceğini gördü. Bugün bu direniş Zap, Avaşîn, Metîna ve Xakûrkê'deki yoldaşlarımızın verdiği direniş 15 Ağustos'un devamıdır. Düşmanın ileri teknolojisine ve kimyasal silahına karşı mücadele eden gerilla, her gün işgalcilere ağır darbeler vuruyor. Bu 15 Ağustos ruhunun devamıdır. Heval Egîd'in yoldaşları olarak direnişimizi daha da büyüteceğiz, Türk devletini yenilgiye uğratacağız ve Rêber Apo'nun fiziki özgürlüğünü sağlayacağız. 15 Ağustos diriliştir, 15 Ağustos özgürlüktür, 15 Ağustos halkın umududur."