DTK: Toplum ayrımcı infaz yasasını kabul etmez

DTK, ayrımcı infaz yasasının toplum vicdanı tarafından kabul edilmeyeceğini belirtti, imza kampanyasına destek çağrısında bulundu.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), ayrımcı infaz yasasına karşı başlatılan imza kampanyasına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, tutsakların koronavirüs nedeniyle büyük risk altında olduğuna dikkat çekerek, ayrımcı infaz yasasının kabul edilemeyeceği vurgulandı.

'TOPLUM VİCDANI KABUL ETMEZ'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Mecliste cezaevleri ile ilgili yapılacak düzenlemenin toplum vicdanını yaralamayacak, insan sağlığını öncelikli kılacak ve  toplumsal barışa hizmet edecek şekilde düzenlenmesi gerektiğini kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Dünya toplumunun risk altında olduğu bir dönemde insanları ayrıştırmanın kimseye bir getirisi olmayacaktır. Ayrımcılığı derinleştirerek  hukuku sadece belirli bir azınlığın haklarını garanti altına alan kurallara dönüştürmek adil olmadığı gibi toplum vicdanında da tepkiyle karşılanacağı kesindir. Bu nedenle Türkiye’nin içinde bulunduğu toplumsal, siyasal ve ekonomik krizlere bir yenisinin eklenmemesi için yeni çıkacak yasanın normalleşmeye hizmet edecek şekilde düzenlenmesi gerekmektedir.

KAMPANYAYA DESTEK ÇAĞRISI

Cezaevlerine yönelik yeni düzenlemelerin eşit, adil ve insan sağlığını önceleyen şekilde yapılması için MED-TUHA-FED öncülüğünde ve kongremizin de içinde olduğu bir çok demokratik kurumun desteği ile kapsamlı bir imza kampanyası başlatıldı. Biz de internet ortamında imzaya açılan bu kampanyayı sahiplenmek için eşitlikten ve adaletten yana olan yurt içi ve yurt dışındaki tüm toplumsal dinamikleri, halkalarımızı, kadınları, gençleri, tüm demokratik kitle örgütlerini duyarlı  olmaya, demokratik tepkilerimizin ve taleplerimizin bir parçası olan bu imza kampanyasına sahip çıkmaya, cezaevlerinde salgından dolayı yaşamı risk altında kalan binlerce tutsakla dayanışmaya ve onların sesi olmaya çağırıyoruz.
İmza kampanyasına sahip çıkalım! İmzalayalım ve yayalım!
Ayrımcılığa ve ötekileştirmeye karşı çıkarak eşitlikçi kararlardan yana tutum alalım!"