Rojhilatlı bir grup genç gerillaya katıldı

Rojhilat Kürdistanlı bir grup genç, gerilla saflarına katıldı, "Kadının, toplumun ve Kürdistan’ın özgürlüğü için gerillaya katılın" çağrısında bulundu.

Nuçe Ciwan’da yer alan habere göre Rojhilat Kürdistanlı bir grup genç, baskı ve zulme karşı direnmek ve devrimi savunmak için gerilla saflarına katıldı. Sina Kürdistan Üniversitesi’nde gerilla saflarına katılan gençlerin Kürtçe ve Farsça olarak yaptığı açıklama şöyle:

'DİRENMEK VE DEVRİMİ KORUMAK İÇİN KATILDIK'

"Kürt halkının ve İran’ın ezilen halkına;

“Sanandaj Üniversitesi’nde Doğu Kürdistanlı bir grup genç ve kadın olarak, her türlü baskıya karşı direnmek ve Doğu Kürdistan ve İran’da başlayan kadın özgürlük devrimini korumak amacıyla gerilla saflarına katıldık. İran’ın kanlı ve ataerkil rejiminin zulmüne karşı Kürt halkının ve İran halkının 44 yıldır sürdürdüğü direniş ve meşru mücadele son aşamasına geldi.

Emini’nin hayatı, bir Kürt kadınını öldürerek tüm ulusların nefretini ateşlemiştir. Elbette bu, halkın meşru taleplerinin bütünleşmesi ve kendi kendini örgütlemesi için altın bir adımdır ve bizi yeni bir ufka götürecektir. Bu durumda toplumun en ezilen kesimleri olan kadınlar ve gençler iktidarın sütunlarını kırarak tarihi bir ittifakla özgür bir yaşamın temelini atmaktadırlar. Kadın sloganlarının yaşamı ve özgürlüğü temsil ettiği mevcut durum. Sözcük dağarcığı kadını köle, rehbersiz ve özgürlüksüz yaşam olarak gören bölgenin muhafazakar güçlerine karşı halkın özgürlük güçlerinin birliğinin ve zaferinin müjdesidir. Bu yüzden işgalci ve soykırımcı İran ve Türkiye devletleri tüm muhafazakârlar adına son imkânlarıyla ve vahşice halka ve gerillalara saldırdılar.

'KADININ, TOPLUMUN, KÜRDİSTAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN GERİLLAYA KATILIN'

Kadınlar ve gençler olarak Kürt, Fars, Azeri, Beluç, Arap ve Gilak kadın ve gençlerini işgalcilerden tarihi intikam almaya ve kadın özgürlük devrimini kazanmaya, ulusal ve sınıfsal düşmanlıklarını örgütlemeye ve daha örgütlü olmaya çağırıyoruz. Bu sayede mücadele alanlarını genişleteceğiz. Sokaklardaki devrimi korumak ve sürdürmek için dağlardaki mücadele alanını genişletmeli, kadın ve gençliğin örgütsel gücü olarak gerilla güçlerini güçlendirmeliyiz. Kadın devrimini korumak, kadının ve toplumun özgürlüğü ve Kürdistan’ın özgürlüğü için gerillaya katılın.
Sanandaj (Sine) Kürdistan Üniversitesi’nden gençler ve genç kadınlar."