‘Direnmekten başka yol yok’

Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarına karşı gerillanın amansız bir direniş sergilediğini ifade eden HPJ’li Arjîn Niştîman, düşman ile işbirliği yapan KDP’nin ihanetinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Doğu Kürdistan Kadın Savunma Güçleri (HPJ) gerillası Arjîn Niştîman, Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırılarını ve KDP’nin işgalcilere desteğini ANF’ye değerlendirdi.


Devam eden gerilla direnişini selamlayan Niştîman, “Zap, Avaşîn, Metîna ve Xakurkê alanlarında amansız bir direniş sergileniyor. Medya Savunma Alanlarında Apocu bir ruhla mücadele ediliyor. Bu amansız direnişin hiçbir yerde benzeri yok. En ileri tekniğe karşı özgürlük için büyük bir direniş yürütülüyor.
Bir tarafta işgalci Türk devletinin saldırıları, diğer tarafta ise KDP’nin ihaneti var. Düşman ile işbirliği yapan KDP’nin bu ihaneti kabul edilemez. Çünkü bu durum artık ihaneti de geçmiştir. İnsan artık Barzanî ailesine Kürt diyemiyor. Bu saldırılar sadece PKK’ye ve gerillaya yapılmıyor, aynı zamanda Kürdistan'ı işgal saldırılarıdır. Bunu tüm halkımızın iyi görmesi gerekiyor” diye konuştu.

KİMİN HALKI KORUDUĞU ORTADA

Türk devletinin Şengal ve Rojava’daki kazanımlara yönelik saldırılarına da değinen Arjîn Niştîman, şunları söyledi: “Geçmişi asla unutmamamız gerekir. 2011 yılında Rojava, 2014 yılında ise Şengal büyük saldırılara maruz kaldı. Bu saldırılara karşı kimin mücadele ettiği ve halkı koruduğu ortadadır. YPG, YPJ sonuna kadar direndi. Yine Kürdistan gerillaları Şengal’de büyük bir mücadele verdi ve düşmanı yenilgiye uğrattı.

Başta Doğu Kürdistan halkımız olmak üzere Kürt halkı Kobanê ve Efrîn ruhu ile ayağa kalkmalı ve gerillanın direnişine destek vermelidir. Kobanê ve Efrîn'deki direniş döneminde Doğu Kürdistan halkı sokaklara döküldü, direndi ve Özgürlük Hareketine katıldı. Bir kez daha özgürlük mücadelesinde yer alın ve ayağa kalkın. Kürt halkı Özgürlük Hareketi ile birlikte direnmekten başka bir yol olmadığını unutmamalıdır. Kürt kadınları ve gençleri özgürlük için devam eden direnişe katılmalı ve mücadeleyi yükseltmelidir.  Kürt ve Kürdistan’ın özgürlüğünü ancak bu şekilde kalıcı hale getirebiliriz. Direnişten, mücadeleden başka bir yol yok.”