Dersim’de Akrep'e sabotaj: 4 asker öldü

Gerillalar Dersim’in Hozat ilçesinde işgalci Türk ordusuna ait Akrep tipi zırhlı bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenledi. Eylemde tespit edilen 4 Türk askeri öldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Dersim’deki sabotaj eylemi ve Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG, “11 Mayıs günü saat 13.30’da güçlerimiz, Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Amutka karakoluna doğru ilerleyen işgalci TC ordusuna ait Akrep tipi zırhlı bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylem sonucunda tespit edilebilen 4 düşman askeri öldürülürken 2 asker de yaralanmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır” dedi.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI XAKURKÊ VE AVAŞİN’İ BOMBALADI

Xakuurê ve Avaşin’e hava saldırısı düzenlediğini ifade eden HPG, “11 Mayıs günü gece saatlerinde işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Sinunê ile Avaşin bölgesine bağlı Tepê Sor alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır” diye belirtti.