Demir 2 yıl 70 gün sonra tekrar toprağa verildi

Bitlis’teki şehitlikten çıkarılan ve 2 yıl 70 gün sonra cenazesi ailesine teslim edilen PKK gerilllası Cengiz Demir, asker ablukasında Lice’de toprağa verildi. 

Bitlis’in Yukarı Ölek (Oleka Jor) köyü kırsalında bulunan Garzan Şehitliği'nden çıkarılan 267 cenaze, DNA eşleşmeleri yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na (ATK) götürüldü. 2 yıl 3 ay geçmesine rağmen şimdiye kadar 18 cenaze ailelerine teslim edildi. 

İstanbul’da ailelerin girişimleri sonucu Cengiz Demir’in (Sami) ve Hüseyin Döner’in (Sidar Sipan) cenazeleri Sarıyer’deki Kilyos Kimsesizler Mezarlığı'ndan alındı. Döner’in cenazesi Bitlis’e, Demir’in cenazesi ise Amed’e getirildi. 

1999 yılındaki geri çekilme sürecinde şehit düşen Cengiz Demir’in cenazesi Lice’nin Fis Mahallesi’ne getirildi. Mahallede düzenlenen ve ailesi, mahalle halkı ile Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) yöneticilerinin katıldığı cenaze töreni öncesi mahalle mezarlığı zırhlı araçlı askerlerce ablukaya alındı. 

Mahalle camisinden alınan cenaze, buradan Fis Mahallesi Mezarlığına götürüldü. Törene katılan halk, mezarlık girişinde Genel Bilgi Taramasına (GBT) tabi tutulurken, Demir’in cenazesi burada defnedildi.

Demir’in taziyesi Amed merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi Temira Yas Evi’nde kabul edilecek.