DBP: Demokrasi Yürüyüşü zaferi getirecek

HDP'nin Demokrasi Yürüyüşü'nü selamlayan DBP, yürüyüşün ilk adım olduğunu ve zaferi müjdelediğini vurguladı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 15 Haziran’da Edirne ve Hakkari’den Ankara’ya başlattığı 'Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü'ne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

'ZAFERE YÜRÜYÜŞ'
 
Açıklamada, "Bu yürüyüş muhalefete ve halka yapılan saldırılara karşı ses olma, direnme yürüyüşüdür. DBP olarak biz de Kürtlerin yok sayıldığı, katliam ve soykırım politikalarının uygulandığı, halkın nefessiz bırakılmaya çalışıldığı, ekonomik sorunlarla baş başa bırakıldığı böylesi bir dönemde, özgürlük ve adalet taleplerinin yanında yer aldık, bu yürüyüşte safımızı belirledik" denildi.  
 
İktidarın tüm engel, barikat ve gözaltlarına rağmen yürüyüşün devam ettiğinin vurgulandığı açıklamada, şunlar da ifade edildi:

"Darbeye karşı demokrasi yürüyüşümüzle asi ve özgürlüğüne gem vurulmayan Meriç ve Zap’ı birleştirdik. Ülkenin tüm alanlarında ayrımlaştırılmaya çalışılan, halkları düşmanlaştıran söylemlere inat, hep birlikte olduğumuzu haykırdık. Bu yürüyüş sonrasında Edirne’den Hakkari’ye tüm halklarımızın istemlerinin gerçekleşmesi için daha fazla çalışacağız. Biz ülkenin dört bir yanındaki halkların sesi olacağız. Bu yürüyüş seslerin aynı gökyüzünde buluşmasıdır. Biz de bu seslerin zaferi muştuladığını biliyoruz. Bu muştuyu gerçekleştireceğimizin inancıyla demokrasi yürüyüşünü selamlıyor, hep birlikte sessizliğe ses olacağımızı, hep birlikte ipi göğüsleyeceğimize inanıyoruz."

DBP, açıklamasının sonunda, "Ankara’daki bu yürüyüşümüz burada sonlanmıyor. Aslında bu daha fazla adalet, daha fazla hak ve özgürlükler için ilk adımdır" mesajını verdi.