Cenga Heftanin kahramanları ve destan

Cenga Heftanin'de gerillanın fedai duruşu destan yazıyor. Özgürlük gerillaları, ölümsüzleşen kahramanların intikamı için de direnişi büyütüyor.

Düşmana karşı intikam hırsıyla namlularını ısıtan özgürlük savaşçıları, Cenga Heftanin direnişinde onur mücadelesi veriyor. Şehitler kervanına katılan gerillalar; Çekdar, Tolhildan ve Mervan, eylem öncesinin heyecanıyla sömürgecilerden intikam alır...

Bir yaşam ki tarihte sevdasızlığa mahkûm edilmişti. Yürekleri çölleştirilmiş, elleri her zaman kaderi yazanlara açar, dilleri onlara dualar ederdi, böyle bir zamanda yaşama nefes olan bir umut yeşermiş. Peygamberler şehrinden, alnında fetih yazan, rüzgarın asiliğinden, yağmurun merhametinden, güneşin aydınlığından, suyun bereketinden bir can, toprağın hafızasından doğar, umutla yol alır insanlığa. Bu aydınlığın takipçileridir Cenga Heftanin'de ölümsüzleşen kahramanlar.

ÖZGÜRLÜK GERİLLASININ FEDAİ DURUŞU

Rêber Apo yaşam sahnesinde kendi toprağının kahramanlarını bir bir ulaştırır güneşe. Dağların heybeti, suyun bereketiyle ve ateşin alevlerinden geçip adım adım umuda dönüşen yürekler, güneşin yakıcılığı ile yakarken tüm korkuları, asiliğin ve kahramanlığın tomurcuklarını serper yüreklere. Kula kul olana başkaldıran, suyun kızıllığıyla toprağını kutsayan, ana kucağı kadar merhametli, tarihi kadar direnişçi dağlarında cana nefes olan özgürlük savaşçıları, zamanın her karesinde, her anında düşmana ve ihanetle balçıklanmış yüreklerle savaşmaya devam ediyor. Cenga Heftanin'de gerillanın fedai duruşu destan yazıyor.

Şimdi çağın devrimcileri, Heftanin'de aralıksız mücadele verirken, tarih kendi kahramanlarını, direnişin kızıllığında, toprağını savunan özgürlük savaşçılarını konuşuyor. Cenga Heftanin'de Kürdistan özgürlük savaşçıları, kendi tarihine yakışır bir şekilde düşmanın tüm savaş tekniklerine karşı, Rêber Apo’nun felsefesinden aldığı inançla ve güçle savaşmaya devam ediyor.

'ÖNDERLİĞİMİZİN FELSEFESİ BİZE YETER'

Çağın kahramanlarından gerilla Çekdar, devrimci hamledeki duygularını şöyle ifade ediyordu:

"Faşist Türk devleti Heftanin'de Pençe Operasyonunu başlattı. Buna karşılık Hareketimiz düşmanın yönelimlerine karşı yeni bir hamleyle cevap verdi. Düşmanın gelişi rahat olsa da gidişleri tabutla olacak. Dağlarda gerilla hiçbir zaman bitmez. Gerilla her zaman dağlarda olacaktır. Düşmanın tekniği olabilir, tank topları olabilir, bizim de felsefe ve Önderliğimizin ideolojisi var ve bu düşmanın bütün yönelimlerine fazlasıyla yeter. Buna bağlı olarak Cenga Heftanin'de yer almak bizim için onur vericidir. Benim için en önemli olan şehitlerimizin intikamını almak. Düşman bilmeli ki; gerilla dağların her yerinde etkili vuruşlar yapacaktır.”

'YENİ DÖNEMDE BÜYÜK EYLEMLER YAPILACAK'

Cenga Heftanin devrimci hamlesinde yer alan ve ölümsüzleşen gerilla Tolhildan eyleme gitmeden önce şunları söyler:

"Gerilla yaptığı eylemlerle devam eden uluslararası komploya karşı cevap olacak ve büyük darbeler vuracaktır. Bu anlamda yeni dönemde büyük eylemler yapılacaktır. Şu an o eylemlerden birinin hazırlığı içerisindeyiz. Biz de eylemde yer alıyoruz ve onun heyecanı içerisindeyiz.”

Cenga Heftanin direnişiyle, Kürdistan dağlarında direniş destanları yazılmaya devam ediyor. Özgürlük gerillaları, "Özgürlük hayallerine ulaşmak, Azimeler'in, Viyanlar'ın ve Esmerler'in dergahında onların izinde verilecek mücadeleyle kesinleşecektir" diyor.