Bêzar şehitleri anıldı

Adıyaman’ın Çelikhan ilçesindeki Bêzar Dağı’nda 17 Mayıs 1994’te işgalci Türk devletinin yaptığı bombardımanda şehit düşen Bêzar Şehitleri anıldı.

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi Bêzar Dağı'nda 17 Mayıs 1994 tarihinde gerilla saflarına katılmaya giderken, Türk devletinin havadan yaptığı bombardıman sonucu şehit düşen 28 genç anıldı.

Anma Adıyaman Kayapınar Mezarlığı’ndaki ve 28 şehidin isminin yazılı olduğu temsili mezarın başında yapıldı. Anmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, HDP önceki dönem Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, PM üyesi İzzet Karadağ ve il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Anma etkinliği Bêzar Şehitleri için saygı duruşu ile başladı.

Anmada konuşan HDP’li Ömer Öcalan, Bêzar şehitlerinin elinde silah olmadan katledildiğini belirterek, aynı uygulamaların bugün de devam ettiğini söyledi. Öcalan, “Bu durum aslında Kürt halkına nasıl yaklaşıldığının bir göstergesidir. Bu ülkede 40 yıldır aralıksız süren bir savaş var. Savaş bugün de devam ediyor. Üç gün önce bu halkın 3 tane çocuğu toprağa verildi. Devlet ne derse desin yaşamını yitirenleri bu halkın evlatlarıdırlar. Savaş yerine barışın hâkim olması gerekirken, saldırılar hala devam ediyor. Kürt halkını baskı, ezme ve katliam politikaları ile bitiremezler. Onun için yaşamını yitirenleri bir kez daha burada anıyoruz. Onların mücadelesi sürüyor, sürecek de” dedi.

Anma etkinliği mezarlara bırakılan karanfiller ile son buldu.

Ömer Öcalan ve beraberindekiler daha sonra 7 Mayıs’ta Adıyaman Koru (Korê) şehit düşen HPG gerillası Zeynel Gözübüyük, Gafari Yorulmaz ve Zeynel Alakuş’un ailelerini ziyaret etti.