Aydeniz'den mezarlık ziyareti

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Tatvan'daki Karşıyaka Mezarlığı’nı ve aileleri ziyaret etti. Aydeniz, mezarlıklara saldıran iktidarın yok olacağını vurguladı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Şevin Coşkun ve parti yöneticileriyle birlikte Bitlis'in Tatvan ilçesinde Karşıyaka Mezarlığı’nı ziyaret etti. Son dönemde Kürdistan kentlerinde saldırılarla gündemde olan mezarlıkları ziyaret eden heyet, sırasıyla Kürt Sanatçı Gurbet Aydın (Hozan Mizgîn) mezarını ardından da çatışmalarda yaşamını yitirenlerin mezarlarını ziyaret edip dua etti.

'GARZAN'IN DEVAMI'

Aydeniz, "Üç gündür mezarlıkları ziyaret etmek için heyet oluşturduk. Urfa, dün Yüksekova ve bugün de Bitlis Tatvan'dayız. Heyetimizin amacı son günlerde mezarlıklara yapılan saldırıları kamuoyuna taşımak, yapılan saldırıların hangi vahşetle yapıldığını bütün kamuoyuyla paylaşmak için bu ziyaretleri gerçekleştirdik" dedi.
"Bugün de Tatvan'dayız. Burada bir saldırı yok; ama 3 yıl önce Garzan'da 268 cenazenin kemikleri çıkarıldı" diyen Aydeniz, şunları ekledi: "20 kişinin dışında hepsinin mezarlarının nerede olduğu, kemiklerinin nerede olduğunun bilinmemesiyle; bugün Bitlis, Şırnak, Muş, Diyarbakır, Hakkari ve Van'da mezarlıklara yapılan saldırıların Garzan'da yapılanların bir devamı olduğunu söyleyebiliriz."

'DÜŞMANLIK YAPAN BU İKTİDAR BİTECEK'

Mezarlıklara saldırının hiçbir din, anlayış ve hukukta yerinin olmadığını söyleyen Aydeniz, şöyle konuştu:
"Biz partiler, kurumlar ve halk olarak bu Kürt düşmanlığından vazgeçilmesi gerektiğini bir kez daha yenilemek istiyoruz. Bu talimatları verenler bu talimatlarının altında kalacaklar. Bu talimatlar, Kürt halkına olan düşmanlık, aslında bu iktidarın ve faşizmin de bitişini sağlayacaktır. Kürt halkına düşmanlık hiçbir ülkenin demokrasisini sağlamayacaktır. Bugün Türkiye'nin iktidarları da demokrasinin değil kendi saraylarının, kendi geleceklerinin peşindeler. Türkiye halklarının birlikte bu düşmanca saldırılara karşı sesini yükseltmesi gerektiğini bir kez daha söylemek istiyorum."