Aydeniz: Sonuna kadar Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için mücadele edeceğiz

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, "Kürt sorununun çözülmesi için Öcalan’ın özgür olması gerekiyor. Biz sonuna kadar bunun için mücadele edeceğiz” dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP),  Iğdır il atama kongresi Eş Genel Başkan Saliha Aydeniz’in katılımıyla gerçekleştirildi. Kentteki bir düğün salonunda düzenlenen kongreye, çok sayıda partili katıldı. Kongrenin yapıldığı salona, “Örgütlü toplumla, özgür yaşama doğru” pankartı asıldı. Kongrede konuşan Eş Genel Başkan Saliha Aydeniz, Bartın’da maden ocağında meydana gelen patlamada yaşamını yitirenleri anarak, ailelerine başsağlığı diledi. Aydeniz, “Bu emekçilere yönelik bir cinayettir. Tüm uyarılara rağmen tedbir alınmadı ve bu cinayet yaşandı” dedi.

'BU DÖNEM DAHA ÇOK MÜCADELE İLE AŞILIR'

Kürtlerin zor ve önemli bir süreçten geçtiğini belirten Aydeniz, bu dönemin daha çok örgütlülük ve daha çok mücadele ile aşılabileceğini söyledi. Kürt halkının değerlerine ve iradelerine saldırıların her geçen gün arttığını ifade eden Aydeniz, Iğdır Milletvekili Habip Eksik’e yönelik saldırının da bunun bir parçası olduğunu belirtti. Özgür bir Kürdistan ve demokratik bir Türkiye için mücadele etmeye devam edeceklerini ifade eden Aydeniz, Kürt halkının böylesi saldırılar karşısında asla yılmayacağını kaydetti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik komployu kınayan Aydeniz, “Bu komplo; barış, demokrasi ve Kürt halkının değerlerine karşı yapıldı. Biz komployu tanımıyoruz ve ne olursa olsun kınamaya devam edeceğiz. Komplo yapılarak hangi zihniyetin Ortadoğu’ya yerleştirilmesi için çaba harcandığını iyi biliyoruz. Ne kadar müdahale ederlerse etsinler, biz komplonun yıl dönümünde açıklamalarımızı yapacağız. Komployu yapanlar da bilsin ki; Sayın Öcalan Kürt sorununun çözümü için baş müzakerecidir. Bu iktidar Kürt sorunun çözülmesini istemiyor ve bunun için hem askeri, siyasi operasyon yapıyor hem de tecridi derinleştiriyor. Herkes bilsin ki; Kürt halkı ve özgürlük isteyen herkes bu tecride karşı mücadele etmeye devam edecek. Çünkü sadece Kürtler değil tüm dünya Öcalan’ın felsefesini kendilerine örnek alıyor. Öcalan’ın özgür olması için tüm dünyada bir mücadele yürüyor. Kürt sorununun çözülmesi için Öcalan’ın özgür olması gerekiyor. Biz sonuna kadar bunun için mücadele edeceğiz” dedi.

'TECRİDİ İMRALI'DAN BAŞLATIP HER YERE YAYDILAR'

İktidarın her yeri tecrit altına almak için yeni yasalar çıkardığına işaret eden Aydeniz, “Bu yasaların anlamı tecridi ağırlaştırmak ve tecridi her yere yaymaktır. İmralı’da başlayan tecrit, bugün tüm cezaevlerini sardı. Her gün cezaevlerinde bir işkence, ölüm ve zulüm haberi geliyor. Cezaevlerinde bir yılda 63 cenaze çıktı. Bu iktidar, savaş ve operasyonlarla ilerleyemeyince bu kez tutukluların iradelerini kırmak istiyorlar. Cezaevleri ölüm evleri oldu ve devlet bunu bilinçli olarak yapıyor. Bizim onları yalnız bırakmamız ve bu kirli düzene karşı mücadele etmemiz gerekiyor. Hasta tutsaklara ilişkin de düşman hukuku uygulanıyor. Bunları kınıyor ve her ölümden AKP-MHP iktidarının sorumlu olduğunu söylüyoruz” diye konuştu.

‘DİRENİŞİMİZİ BÜYÜTEREK ÖZGÜRLÜĞÜ KAZANIRIZ'

Kürt halkının özgürlüğünü elde etmek için çok bedel vererek büyük direnişler sergilediğini söyleyen Aydeniz, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bizler, her yerde direnişimizi yükselterek ve örgütlenerek başarabiliriz. Umudumuz ve hayallerimiz büyük. Biz, büyük bir direniş ve büyük bir hareketin temsilcileriyiz. Bugün tüm dünya Kürtlerin ne istediğini biliyor. Kürtler, dili, kültürü ve sistemi ile özgür yaşamak istiyor. Hangi politika devreye alınırsa alınsın Kürtler özgür Kürdistan ve demokratik Türkiye için mücadele etmeye devam edecek.”
Yapılan konuşmanın ardından Saliha Kotan ve Mehmet Sekmen DBP il eşbaşkanlığına atandı.