Amed'de polis ablukası altında protesto

Amed'de Sur Belediyesi eşbaşkanlarının tutuklanması polis ablukası altında protesto edildi.

Amed'de Sur Belediyesi eşbaşkanları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir’in tutuklanması protesto edildi. Adliyedeki ifade işlemlerini takip eden Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP İl Eşbaşkanı Zeyat Ceylan, Sur Belediyesi meclis üyeleri ve HDP’li yöneticiler, adliye önünde tutuklamalara ilişkin açıklama yapmak istedi.

GAZETECİLERE DARP, HDP'LİLERE ABLUKA

Polisin çembere aldığı grup, zılgıt çekip alkış tutarak ablukayı protesto etti. Bu sırada gazeteciler de ses ve görüntü almamaları için polis tarafından darp edilerek bölgeden uzaklaştırıldı. Bazı muhabirlerin mikrofonu da bu esnada polis ablukasında HDP’lilerin elinde kaldı.
DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, açıklama yaptı. Açıklamanın sesine de ablukada kalan mikrofon sayesinde ulaşıldı. Polis ise kalkanları havaya kaldırarak sesin duyulması ile fotoğraf ve görüntülerin çekilmesini engelledi.

'HUKUK VE ADALET AYAKLAR ALTINDA!'

Aydeniz, “Sur Belediye Eşbaşkanımız Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir günlerce gözaltında kaldı. Gözaltına alınış şeklini zaten herkes biliyor. 10 yaşındaki çocuğun başına silah dayayarak gözaltına alınması, bu ülkede hukukun ve adaletin ne denli ayaklar altına alındığının bir göstergesidir” dedi.
Bahaneler uydurularak gözaltı ve tutuklamaların yapıldığına işaret eden Aydeniz, “Biz de bu ülkenin demokrasisi için, bu ülkenin geleceği için mücadele edeceğiz. Bu iktidar, Türkiye’nin geleceğini bataklığa sürüklüyor” diye belirtti.