Amed’de bekçi ve polisler vuruldu

Sur Şehitleri İntikâm Birimi, Amed'de bekçi ve polislere dönük silahlı eylem düzenledi. İntikâm Birimi, kayyumların sömürge sistemini temsil ettiğini belirtti, sessiz kalmayacağı uyarısında bulundu.

YPS Sur Şehitleri İntikâm Birimi tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, "Üyelerimiz 17 Mayıs gece saat 01.00’da Amed’in Kayapınar ilçesine bağlı 3. Sanayi Bölgesi arkasında devriye gezen bekçi ve polislere yönelik ferdi silahlarla eylem gerçekleştirdi. 'Sömürgecilere ve ajan-işbirlikçilere karşı intikâm hamlesi' kapsamında gerçekleştirilen bu eylem sonucunda ölü ve yaralı bekçi-polis sayısı ise netleştirilemedi" denildi.

'SÖMÜRGE SİSTEMİNE KARŞI HER YERDEYİZ'

İntikâm Birimi, "AKP-MHP faşist rejimi Kürdistan halkının iradesi ile seçilen belediye eşbaşkanlarına kayyum atayarak sömürge sistemini derinleştirmeye çalışmaktadır" diyerek, şu mesajları verdi:
"Kayyum atamak halkın iradesine saldırıdır. TC devletinin Kürdistan üzerinde uyguladığı tüm faşizan saldırılara karşı her yerde karşılarına çıkacağız. Özellikle Kürdistan’da devleti  ayakta tutan işbirlikçiler  ve de ihanetçiler başta olmak üzere tüm özel savaş  kurum, kuruluşlarını temizleyene kadar durmayacağız. Biz Kürdistan halkının öz savunma güçleri olarak halkımızın iradesinin gasp edilmesine sessiz kalmayacağımızı, eylemlerimizle öz savunmamızı gerçekleştireceğimizi belirtiyoruz. AKP-MHP faşizminin darbesine karşı tüm halkımızı, öz savunma kapsamında iradesini savunmaya ve faşizmden intikâm almaya çağırıyoruz."