AKP’li Başkan’ın marketinde ikiyüzlü fiyat oyunu

AKP’li Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan marketlere gıda ürünlerinde indirim talimatı verdi ama AKP İlçe Başkanı tam tersini yaparak fiyat yükseltti. AKP’li Başkan, kendisine ait markette raf etiketinde düşük gösterdiği fiyatları kasa fişinde yükseltiyor.

Gıda fiyatlarında artışlar tam gaz devam ederken 11 Ağustos 2022’de konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tarım Kredi Kooperatif marketlerindeki ürünler için ‘indirim’ talimatı gelmişti. Erdoğan et, süt, yumurta, ayçiçek yağı, şeker gibi 30-40 kalem üründe indirim yapılacağını açıkladı. Ancak Erciş’te AKP’li Başkan’ın marketinde yaşananlar AKP'lilerin bile buna inanmadığını ortaya koyuyor.

Kemal Sunal filmlerinde sıkça yer alan ikiyüzlü etiketler Erciş’te bir markette gerçek oldu. Sunal’ın market sahibine ‘Sen de bunlar gibi ikiyüzlüsün’ diyerek tiye aldığı olayı Erciş AKP İlçe Başkanı kendi marketinde hayata geçirdi.

Erciş ilçesinde AKP'li ilçe başkanı İzzet Albayrak’a ait Zirve AVM markette, raf etiketinde bulunan fiyatlarla kasa fişlerinde çıkan fiyatlar birbirini tutmuyor. Örneğin raf etiketinde 52.95 TL yazan şampuanın fiyatı, kasa fişine 59 TL olarak yansıyor.

Bu durum tüketici haklarına göre suç teşkil ediyor. Yapılan tüm şikayetlere rağmen söz konusu market hakkında herhangi bir işlem yapılmadı.

ZABITA MARKETE YAKLAŞMIYOR BİLE

Erciş’te gazetecilik yapan Sedat Macit yaşananları özetle şöyle anlattı: “Son zamanlarda insanların nasıl dolandırıldığını görüyoruz. Ben Emekçi Gazetesi müdürüyüm. Raf fiyatı ile kasa fiyatı arasında çok büyük fark var. Raf etiketi 52 TL iken kasa fiyatı 59 TL olarak karşımıza çıkıyor. Sadece bir üründe 7 TL fark ediyor. Ticaret Bakanlığını aradım, zabıtayı aradım ama sonuç alamadım;  çünkü AKP İlçe Başkanı’nın marketi olduğu için böyle bir tutum var. Tüketici Hakem Heyetine gittim yine sonuç alamadım. Tüketici Hakları Mahkemesine başvuracağım. Halkımıza çağrımız, bu marketlerde alışveriş yapılmamasıdır. Markette mutlaka fişlerinizi kontrol edin.”