'AKP halkın seçtiği kişilere darbe yapıyor'

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, AKP-MHP'nin HDP'li belediyelere darbe yaptığını, seçme-seçilme hakkını ayaklar altına aldığını belirtti.

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, HDP'li belediyelerin gasp edilmesine ilişkin bugün yazılı bir açıklama yaptı.  
Gaspçı kayyumu meşrulaştırmak için soruşturmalar açıldığına vurgu yapılan açıklamada, "Şunu hepimiz biliyoruz ki yargı yoluyla suç kesinleşinceye kadar herkes suçsuzdur. Ki yargının kamuoyunun yakından tanıdığı insanlara DTK dosyalarında anlaşılması çok zor cezalar veriyor olmasına rağmen. İktidar pandemi döneminde muhalif belediyelerin aşevi hesabına bile bloke koymuştur. Bütün bu uygulamalar birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olunması gereken süreci ciddi anlamda  zedelemektedir" denildi.
"Ülkede seçme ve seçilme hakkı ayaklar altına alınmakta, antidemokratik uygulamalar giderek artmaktadır" vurgusunda bulunulan açıklamada, şöyle devam edildi:
"İktidarın istediği yönde hareket etmeyen muhalif emek ve meslek örgütleri tasfiye edilmek istenmektedir. Bölgemizde tarihte hiçbir dinde ve hiçbir inançta örneği görülmemiş bir şekilde mezarlıklar tahrip edilmekte, sitesinin bahçesinde oyun oynayan 7-8 yaşlarındaki çocuklar silahlarla kovalanmaktadır. Ekonomik göstergeler her gün kötü sinyaller verirken, işçiler ve emekçiler geçim derdindeyken siyasi iktidar bir yandan darbe tartışmalarıyla mağduriyet gündemi yaratıp diğer yandan da atanmış memurlarıyla seçilmiş belediye başkanlarına darbe yapmaktadır."
Platform, bütün darbelere karşı olduklarını belirterek, "Seçimle gelen seçimle gitmelidir. Demokrasinin en basit kuralı ortadan kaldırılmamalı. Bu yapılanları adlandırmakta zorlanıyoruz. Amed Emek ve Demokrasisi platformu olarak kayyum uygulamalarından derhal vazgeçilmesini, yerlerine kayyum atanan bütün yerel yönetim seçilmişlerinin görevlerine iade edilmesini istiyoruz" dedi.