Akgül: Saldırılara en güçlü cevabı birliğimizi kurarak vermeliyiz

Türk devletinin Maxmur, Şengal ve Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırılarına tepki gösteren DTK Divan Üyesi Adnan Akgül, "Saldırılara karşı en güçlü cevabı birliğimizi kurarak vermeliyiz" dedi.

Türk savaş uçakları 15 Haziran gecesi başta Medya Savunma Alanları, Maxmur ve Şengal'e yönelik hava saldırısı düzenledi. DTK Divan Üyesi Adnan Akgül, saldırılara ilişkin ANF'ye değerlendirmelerde bulundu. Türk devletinin Kürt halkına yönelik düşman politikalarında ısrar ettiğini kaydeden Akgül, Maxmur kampına yönelik ambargonun 11 aydır devam ettiğini hatırlattı. Maxmur halkının 1990'lı yıllarda Türk devletinin zulmünden dolayı Güney Kürdistan'a geçtiğini söyleyen Akgül, Maxmur sakinlerinin o günden bu yana Türk devletinin hedefi olduğunu vurguladı.

Maxmur kampının kimi zaman savaş uçakları ile bombalandığını, kimi zaman ise halkın açlıkla terbiye edilmeye çalışıldığını vurgulayan Akgül, "Tüm bu saldırılara karşı Maxmur halkı hiçbir zaman onurlu direnişinden geri adım atmadı. Geçtiğimiz ay Türk devletinin saldırılarında 3 sivil kadın katledildi.

Türk devletinin saldırılarda ısrar etmesi Kürt halkına karşı düşmanlığını bir kez daha ortaya koydu. Maxmur kampı Birleşmiş Milletler denetiminde. Kampın ve sivillerin bombalanması suçtur. AKP Kürt halkına karşı yürüttüğü savaşta sınır tanımıyor. Türk devleti demokrasiden korktuğu için Kürdistan'ın her parçasına saldırıyor. Maxmur, Şengal ve Kandil'e yönelik saldırılar iktidarın artık ülkeyi yönetemeyecek hale geldiğini gösteriyor" diye konuştu.

BM VE ULUSLARARASI KURUMLAR TEPKİ GÖSTERMELİ

Türk devletinin saldırılarına karşı verilecek en büyük cevabın ulusal birliği kurmak olduğunu söyleyen Akgül, devamla şunları belirtti: "Rojava ve Bakur'da ulusal birliğin kurulması için uzun zamandır çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmaların yürütüldüğü süreçte Kürtlerin değerlerine yönelik saldırılar da devam ediyor. Kürt halkının kazanımlarının korunması için bir an önce ulusal birliğimizi kurmamız etmemiz lazım. Saldırılara karşı verilecek en büyük cevap Kürtlerin birliği olacaktır."

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Güney Kürdistan Hükümeti, Irak ve BM'nin sessizliğine tepki gösteren Akgül, "DTK olarak Maxmur ve Şengal'e yönelik saldırıları kınıyoruz. Maxmur ve Şengal BM'nin kontrolü altında ve buna rağmen saldırıya uğruyor. BM bu saldırılar karşısında sessiz kalıyor. Başta BM olmak üzere, uluslararası kurum ve kuruluşlar, sivil örgütler ve demokrat güçler bu saldırılara karşı tutum almalıdır. Yine Güney hükümeti ve Irak da topraklarına yönelik bu saldırıları ciddi bir şekilde kınamalı ve tepki göstermelidir" dedi.

DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜNÜ PROVOKE ETMEK İSTİYORLAR

HDP'nin başlattığı demokrasi yürüyüşüne yönelik saldırılara da değinen Akgül, "AKP savaş politikaları ile ayakta kalmaya çalışıyor. Bu yüzden HDP'nin demokrasi yürüyüşünü provoke etmek istiyor. Yürüyüş başladığından bu yana kimin savaştan, kimin ise barıştan yana olduğu açıkça ortada. HDP'nin yürüyüşü amacına ulaşana kadar devam etmelidir" diye konuştu.