Şırnak Milletvekili: Tedbirden vazgeçmeyin

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, iktidara rağmen halkın salgını ciddiye alması ve gerekli tedbirleri elden bırakmaması çağrısında bulundu.

Hükümetin, yardım dağıtmada da vaka sayısını açıklamada olduğu gibi şeffaf olmadığını söyleyen HDP Şırnak Milletvekili İmir, kime, nasıl, hangi şartlarda ve ne miktarda yardım dağıtıldığının bilinmediğini ifade etti.

ANF’ye konuşan HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Şırnak gibi bir ilde hiçbir hastanede test yapılmadığını, Amed’den beklendiğini hatırlattı. Vaka sayısının illere göre açıklanmadığına işaret eden İmir, “Şırnak’tan aldığımız son bilgilere göre; vaka sayısı 56 ve yaklaşık bin 200’e yakın kişi karantinada. Hükümet resmi bir açıklama yapmadığı için halkımız da Şırnak’ta olmadığını düşünerek rahat hareket ediyor. Bu da virüsün daha çok dağılmasına sebep oluyor” dedi.

YARDIMLARI TEKELİNE ALMIŞ

İktidarın, salgını bile siyasi hesapları için kullandığını belirten İmir, şöyle devam etti: “Kendisine bağlı olmayan bütün kurum ve kuruluşların, siyasi partilerin, belediyelerin yardım dağıtmasını engelliyor. İnsani bir refleks olan yardım dağıtmayı bile tekeline almış durumda. Yardım dağıtmada da vaka sayısını açıklamada olduğu gibi şeffaf değil. Kime, nasıl, hangi şartlarda ve ne miktarda yardım dağıtıldığı bilinmiyor.”

SALGINI DA FIRSAT GÖRÜYOR

Bütün dünyanın siyasi hesapları bir kenara bırakıp salgınla mücadele ettiği bir dönemde bile AKP’nin, bunu fırsat olarak görüp siyasi başarı devşirmeye çalıştığına işaret eden İmir, “AKP, bunu bile fırsata çevirme peşinde” dedi.

Yeni rejiminin devreye girdiği 2015’ten beri aylarca süren sokağa çıkma yasakları, milletvekili dokunulmazlıkları, kayyum atamaları, OHAL ve KHK’leri ile en son kısmi afla adaletsizliğin kurumsallaştığını belirten İmir, kurumsallaşan bu faşizmin, insan yaşamını tehdit eden salgına karşı da insan yaşamını hiçe sayabilecek zihniyette olduğunu söyledi.

SALGINI CİDDİYE ALIN

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, iktidara rağmen halkın salgını ciddiye alması ve gerekli tedbirleri elden bırakmaması çağrısında bulundu.