Şerik: 4 Nisan mücadeleyle kutlanır

PKK Merkez Komite Üyesi Cemal Şerik, Türk devlet saldırganlığına ve İmralı’daki tecride dikkat çekerek, 4 Nisan’ın daha fazla mücadeleyle kutlanacağını ifade etti.

PKK Merkez Komite Üyesi Cemal Şerik, 4 Nisan’ın ağır tecrit koşullarında karşılandığını belirterek, bunu için mücadelenin gerekli olduğunu söyledi.

ANF’ye konuşan Şerik, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın mutlu günlerin nasıl kutlanması gerektiğine dair anlatımlarına işaret ederek, “Gerçek 4 Nisan’ların Önder Apo’nun özgürlüğü ile birlikte karşılanacağına inanıyoruz” dedi.

Öcalan’ın son avukat görüşmesinde sağlığıyla ilgili soruya ‘böylesi koşullarda sağlık mı sorulur’ dediğini anımsatan Şerik, şöyle devam etti:

"Bu husus, aynı zamanda bizlerin 4 Nisan’ları nasıl karşılamamız gerektiği yönünde de bir talimattır. Bu talimatı aldık. Bugün dağda özgürlük gerillası bu talimatın gereklerini yerine getiriyor. Rojava’da halk TC sömürgeciliğine karşı direnişiyle bu talimatın gereklerini yerine getiriyor. Başûrê Kurdistan’da halk ulusal birlikten yana olan tutumuyla yerine getiriyor. Aynı şekilde yurt dışında yaşayan Kürtler ve dostları da Önderliğin bu talimatını kendileri için bir yol gösterici olarak kabul edip bu uğurda mücadelelerine devam ediyor. Rojhilatê Kurdistan ve diğer yerlerde de Kürdistan halkının vermiş olduğu karşılık her yönüyle kendisini göstermiş oluyor."

DÜNYA SALGINLA, O KÜRTLERLE

Mevcut koşullarda 4 Nisan’ın ancak Öcalan’ın özgürlüğü doğrultusunda verilecek mücadelenin yükseltilmesiyle mümkün olduğunu kaydeden Şerik, "Önder Apo mutlak tecrit altında, rehine koşullarında bulunuyor. Mutlak tecrit altında olan, rehine olarak tutulan bir kimsenin, normal koşullarda bulunuyormuş gibi kendi doğum gününe anlam vermesi mümkün değildir. Kendisi de bunun böyle olmayacağını bizlere belirtiyor. Özgürlüğü sağlanana, mutlak tecrit kaldırılana kadar doğum gününü bu temelde karşılamak oluyor. Böylesi bir süreçte bulunuyoruz. Soykırımcı TC devleti her yönüyle saldırılarını yoğunlaştırıyor. Bugün dünya ve insanlık koronavirüs tehlikesiyle mücadele ediyor, dünyanın her tarafında bu yönden alınmış tedbirler var fakat böylesi bir süreçte bile soykırımcı özelliklerinde ısrar eden TC devleti, saldırılarına devam ediyor.  Dağda özgürlük gerillasına, Başûrê Kurdistan halkına, Rojava’da saldırılarını sürdürüyor. Bakûrê Kurdistan ve Türkiye’de siyasi soykırımı durdurmuyor."

DOĞAYI AĞAÇLANDIRALIM

Böylesi koşullarda Öcalan’ın doğum gününü normal bir süreçte yaşıyormuş gibi karşılamanın mümkün olmadığını ifade eden Şerik, tüm Kürdistan halkının bunun bilincinde olduğunu söyledi. “Dağlarda da Önder Apo’nun doğum gününü böylesi bir bilinçle, yaklaşımla, düşünceyle karşılıyoruz” diyen Şerik, şunları dile getirdi: “Önceki yıllarda da sadece dağlarda değil, Kürdistan’ın dört bir yanında 4 Nisan coşkuyla karşılandı. Doğaya, dağlara yeni fidanlar dikildi. O hayatın simgesiydi. Bu yıl da aynı şekilde bu gelenek, bu miras devam ettiriliyor. Mevcut koşullarda Önder Apo’nun doğum gününü gerçekten kutlayabilmek için gösterdiği yolda yürümek ve o doğrultuda hareket etmekle mükellefiz. Bunun sorumluğuyla 4 Nisan’ı karşılıyoruz. Şunu biliyoruz; soykırımcı TC devleti kendi varlık nedenini Kürtlerin imhası ve inkarı üzerine kurmuştur. Bizler de her yerde direniyor, cevap veriyoruz. Önder Apo İmralı’da en büyük direniş destanını yaratarak bu soykırımcı saldırılara karşılık veriyor. Bundan sonra da aynı karşılık verilmeye devam edecektir. Bunun dışında da Önder Apo’nun doğum gününü karşılamak mümkün değildir. Önder Apo’nun doğum gününü karşılamak isteyenler mutlaka bu gerçekliğin bilinci ile hareket etmelidirler.”

DEVLET HER ANLAMDA SIKIŞTI

Ekonomik, siyasal, askeri ve diplomatik alanda her yönüyle sıkışmış, çaresizlik içerisinde olan TC’nin, halkların birleşik ortak mücadele karşısında direnmesinin mümkün olmadığını söyleyen Şerik, şunları ekledi: “Tüm bunlar gerektiği gibi ele alınıp değerlendirildiğinde gerçek 4 Nisan ruhuna ve anlamına uygun bir şekilde karşılanmış olacak. Bu temelde de tekrardan Önder Apo’nun doğum gününü kutluyoruz. Kürdistan halkının ve özgürlük arayışı içerisinde olan tüm dünya insanlığı için de 4 Nisan’ın kutlu olmasını diliyorum.”