Şehit Azad Ezdin Şengal’de anıldı

İşgalci Türk devletinin hava saldırısında şehit düşen YBŞ komutanlarından Azad Ezdin anıldı.

Türk devletinin 21 Ocak tarihinde Geliyê Şilo bölgesinde gerçekleştirdiği hava saldırısında YBŞ komutanlarından Azad Ezdin ve YBŞ savaşçısı Enwer Tolhildan şehit düşmüştü. Êzidî halkının her 2 şehidi için Güney Kürdistan ve Xanesor’da taziye çadırları kuruldu. Şehit Enwer Tolhildan için Duhok’ta bulunan taziye çadırına KDP tarafından engel getirildi ve taziye çadırı KDP asayişi tarafından kaldırıldı. Şehit Azad Ezdin için Xanesor’da kurulan taziye çadırı ise 3 gün boyunca yoğun ziyaretçi akınına uğradı.

'ÖNDER APO'NUN FİKİRLERİ YEŞERİYOR'

Taziye çadırının sona ermesi nedeniyle düzenlenen törende konuşan Şehit Azad Ezdin’in kardeşi Rojhat Qirani, şunları söyledi: 
“Azad Ezdin, DAİŞ çeteleri tarafından kaçırılan insanlarımız için can verdi. Ailesi olarak Allah’a şükrediyoruz ki Azad Ezdin bu uğurda canını feda etti. 3 Ağustos fermanı sırasında herkes Êzidî toplumuna ihanet ederken Azad Ezdin silah kaldırdı ve YBŞ saflarına katıldı. Azad Ezdin halkı için gece gündüz mücadele etti. Kimse Azad Ezdin’in ve şehitlerimizin öldüğünü düşünmesin. Ezidi toplumunda binlerce Azad Ezdin var. Önder Apo’nun başı sağ olsun, Kürt halkının başı sağ olsun.”

YBŞ ve YJŞ komutanlarından Axin İntikam da şehit düşen Azad Ezdin ve Enwer Tolhildan’ı anarak mücadelelerini zaferle taçlandırma sözlerini yeniledi. Axin İntikam, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin her geçen gün içlerinde yeşerdiğini ve büyüdüğünü belirterek Êzidî toplumunu zafere ve özgürlüğe yaklaştırdığını ifade etti.