Özerk Meclis: Êzidîler kimyasala karşı alanlara çıkmalı

Şengal Demokratik Özerk Meclisi, işgalci Türk devletinin kimyasal saldırılarına dikkat çekerek, Êzidî halkını alanlara çağırdı.

Şengal Demokratik Özerk Meclisi, işgalci Türk devletinin özgürlük gerillalarına karşı kimyasal silahlar kullanmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, işgalci Türk devletinin gerillaya dönük Zap, Metina ve Avaşin’deki saldırılarına dikkat çekilerek, saldırılarla Irak ve Kürdistan bölgesinin işgalinin de amaçlandığı belirtildi.

'TÜRK DEVLETİ YENİLİYOR, KİMYASALA BAŞVURUYOR'

Türk devletinin özgürlük gerillası karşısında yenilgi yaşadığı ve yenilgisini gizlemek için kimyasal silahlara başvurduğuna dikkat çekilen açıklamada, “HPG, Türk devletinin son 6 ayda 2500 defa kimyasal silah kullandığını açıklamıştır. Özellikle son dönemlerde kimyasal silah kullanımına ağırlık vermiş ve son 2 ayda 17 gerillanın kimyasal silahlarla şehit düşmesine sebep olmuştur” denildi.
Açıklamanın devamında şöyle denildi:

“Saldırılar, dünyanın gözleri önünde oluyor ancak şimdiye dek hiçbir kurumdan ses çıkmadı ve araştırma yapılmadı. Bazı kurumların inceleme yapmasını ise KDP güçleri engellemiştir. KDP, bu engellemeleriyle Türk devletinin savaş suçlarını gizlemiştir.

'SALDIRILARI DURDURMAK GÖREVİMİZDİR'

Özgürlük gerillaları ferman zamanında bizim imdadımıza yetiştiler. Bugün ise özgürlük gerillalarına karşı katliamlar gerçekleştiriliyor. Bu saldırıları durdurmak da artık bizim sorumluluğumdadır. Gerillalar nasıl ki Êzidî toplumunu savunduysa bizlerin de gerillaları savunmamız gerekiyor. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere ilgili tüm uluslararası kuruluşları Türk devletinin insanlığa karşı işlediği suçlara karşı harekete geçmeye davet ediyoruz. Özellikle Irak devleti kimyasal silah saldırılarını gündemine almalı ve buna karşı adımlar atmalıdır.

Êzidî ve Şengal halkı olarak tüm gücümüz ve sevgimizle gerillaların yanındayız. Kalbimiz özgürlük gerillalarıyladır. Bu katliam saldırılarının önüne geçmek için tüm gücümüzle hareket halinde olacağız