İntikâm birimlerinden eylem ve çağrı

Şehit Sakine Cansız ve Şehit Numan Amed intikâm birimleri, Van'da polis ve işbirlikçileri cezalandırdı. Birimler, "Pasif pozisyondan tam aktif mücadele haline geçilmelidir" çağrısını yaptı.

Şehit Sakine Cansız ve Şehit Numan Amed intikâm birimleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kürt halkını soykırıma uğratmak için bütün imkânlarını kullanmakta olan AKP-MHP faşist bloku da geçmişteki ağababaları gibi 'bitireceğiz, yok edeceğiz' söylemiyle birlikte, direnerek varlığını koruyan Kürt halkının direnişi önünde yenilgiye mahkûm olacaktır" denildi.

'SADECE DİRENİŞ KAZANDIRIR'

"Süreç bir bütün olarak önümüze sadece ve sadece direnerek kazanılacağını göstermektedir, hiçbir hak, hukuk direnişsiz, bedelsiz kazanılmamış, güvence altına alınamamıştır" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar da ifade edildi:

"Kürt halkı ve evlatları olarak her boyutta bunun bedelini vermiş ve acısını yaşamış bir halk olarak zaferin eşiğine gelmiş bulunmaktayız. Böylesi yakıcı bir süreçte direniş sadece bazı dinamiklerin işi olarak görülmemeli, zafere giden yolda yediden yetmişe direniş abidesi olma kararlılığını güçlendirmeli, pasif pozisyondan tam aktif mücadele haline geçilmelidir. Ancak bu biçimde 'yetersiz yoldaşlık'ın öz eleştirisini pratikte gösterebiliriz."

POLİS VE İŞBİRLİKÇİLERE KARŞI EYLEMLER

İntikâm birimleri, eylemlerinin ayrıntılarını da şöyle duyurdu:

"19 Temmuz'da Van İpekyolu Yeni Mahalle polis karakoluna kısa namlu ferdi silahlarla öz savunma birimlerimiz tarafından  eylem düzenlendi. Eylemin ardından karakola desteğe gelen zırhlı araçlara her iki yol boyunca  sabotaj yapılarak el yapımı patlayıcı ve yanıcı maddelerle araçlar vuruldu. Yaşanan patlamada birçok polisin yaralandığı tespit edildi.

19 Temmuz'da Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait Vaski su dolum deposuna sabotaj yapıldı; depo ve binası iki koldan yakıldı.

20 Temmuz'da Van Vedaş'a ait elektrik trafosu yakılarak imha edildi.

19 Temmuz'da Yeni Mahalle karakol sokağında bir işbirlikçi cezalandırıldı.

17-20 Temmuz  arası kendi Kürdistan gerçekliğini, kültürünü unutmuş, pratiği ile objektif olarak düşmana hizmet eden, sürekli didiştiren, dedikodu gerçekleştiren üç kişi birimlerimiz tarafından uyarı amaçlı dövüldü."