İntikâm birimi: Tecridin hesabını misliyle soracağız

Şehit Rızgar Farqin İntikâm Birimi, İmralı tecridinin hesabını misliyle soracağını belirtti, son günlerdeki eylemlerini duyurdu.

Şehit Rızgar Farqin İntikâm Birimi tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
"İmralı'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit politikası uygulayanlara, AKP-MHP faşizmi destekçilerine rahat vermeyeceğimizi, her gün misliyle hesap soracağımızı bir kez daha söylüyoruz. AKP-MHP faşist ittifakının tecride ve işgale dayanan sömürgeci politikaları sürdükçe, AKP-MHP faşizmi var olduğu sürece, biz intikâm yemini etmiş birimler olarak ezilen halklar, işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler için iktidar ortaklarından ve işbirlikçilerinden hesap sormaya devam edeceğiz.

'BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEKLER'

AKP-MHP faşizmi, bugün halklara, işçi-emekçi  ve kadınlara, gençlere sadece açlık ve ölüm vadetmektedir. AKP faşizmi açıkça insanlık düşmanıdır. İnsanlar yaşanan ekonomik kriz nedeniyle intihar ederken, kendi yandaş kurumlarını, tecavüz olaylarının yaşandığı dernekleri binlerce dolarlık yardımlarla finanse ederken, Kürdistan'da mezarlara bile durmadan saldırırken, zindanlara  ölümü dayatırken, Zinî Wertê, Efrîn, Rojava'da işgali derinleştiren AKP-MHP iktidarı, ezilenlere yaşattığının bedelini ağır ödeyecektir."

POLİS VE İŞBİRLİKÇİLERE YÖNELİK EYLEMLER

Şehit Rızgar Farqin İntikâm Birimi, 7-8 Mayıs'taki eylemlerini de şöyle duyurdu:
"Van'da 8 Mayıs'ta Yeni Mahalle'de anons geçip halay çeken işgalci Türk polislerine öz savunma birimlerimiz el yapımı patlayıcı ve havai fişekle müdahele etmiş, yaralı polislerin olduğu görülmüştür.
Amed'de 7 Mayıs'ta Ben û Sen Mahallesi'nde faşist iktidar yardakçısı, polisle işbirliği yapan market çalışanı cezalandırılmış, market yakılmıştır."