'Êzidîler asla topraklarını terk etmeyecek'

Êzidî Özgürlük ve Demokrasi Partisi (PADÊ) Üyesi Şivan Mûrad, Elî Brahîm ve Sinûnê halk meclisi üyesi Seydo Elî, Türk devletinin saldırılarına karşı Êzidî halkının topraklarını terk etmeyeceklerini belirtti.

Êzidî Özgürlük ve Demokrasi Partisi (PADÊ) Üyesi Şivan Mûrad, Elî Brahîm ve Sinûnê Halk Meclisi Üyesi Seydo Elî, Türk devletinin Şengal, Kandil ve Maxmur'a yönelik işgal saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şengal ve Kürdistan'ın diğer alanlarına yönelik saldırıları kınayan Şivan Mûrad, Şengal halkının topraklarına bağlı olduğuna dikkat çekti. Êzidîlerin topraklarını terk etmedikleri için Türk devletinin saldırılarına maruz kaldığını kaydeden Mûrad, "Bir tek Êzidî bile kalsa Türk devleti ve çetelerinin zulmüne karşı topraklarını terk etmeyecek. Türk devletinin bu saldırılarının arkasında uluslararası güçler ile işbirlikçileri var.

Türk devletinin tek başına Kürdistan ve Irak topraklarına saldırma gücü yok. Eğer siyasi bir plan olmasaydı Türk devleti savaş uçakları ile başka bir ülkenin topraklarına bu kadar saldıramaz. Türk devleti ve işbirlikçilerinin saldırılarını asla kabul etmiyoruz. Êzidî halkı bu saldırılara karşı onurlu bir şekilde direnecektir" diye konuştu.

TÜRK DEVLETİ İŞBİRLİKÇİLERİNDEN GÜÇ ALARAK SALDIRIYOR

Êzidî halkının şimdiye kadar 74 fermana maruz kaldığını hatırlatan Sinûnê Halk Meclisi Üyesi Seydo Elî, Türk devletinin bu saldırılarının da fermanların devamı olduğunu belirtti. Güney Kürdistan Hükümeti ile Irak devletinin saldırılara karşı sessiz kalmalarına da tepki gösteren Seydo Elî devamla şunları belirtti: "Eğer Irak devleti ve Güney hükümeti bu kirli planların bir parçası olmasaydı, Türkiye tek başına bu saldırıları gerçekleştiremezdi. Halkımızın tarihinde büyük direnişler var. Bu direniş geleneği saldırılara karşı devam edecektir. Halkımız asla topraklarını terk etmeyecek."

YBŞ-YJŞ GÜÇLERİ İLE BİRLİKTE DİRENECEĞİZ

Türk devleti ve işbirlikçilerinin soykırım saldırıları ile halkın gözünü korkutmak istediğini vurgulayan Êzidî Özgürlük ve Demokrasi Partisi (PADÊ) Üyesi Elî Brahîm, "Şengal'de huzur olmadığını söyleyip halkın geri dönmesini engellemek istiyorlar. Şengal halkı fermanlardan önceki halk gibi değil. 3 Ağustos 2014 yılındaki fermandan sonra halkımız büyük bir ideoloji ve felsefe ile kendini örgütledi. Bu yüzden bütün saldırılara karşı YBŞ-YJŞ güçleri ile birlikte direneceğiz. Tarihte nasıl ki düşmanlarımız Kürt halkını yok edemediyse, Erdoğan ve işbirlikçileri de halkın iradesini yok edemeyecektir. Halkımız da Türk devleti ve hain işbirlikçilerine karşı öz gücüne inanmalıdır" ifadelerini kullandı.