Çevik kuvvet polisi Amed’de bir kişiyi ezerek katletti

HDP Amed İl Binasını abluka altına alan çevik kuvvet polislerine ait zırhlı otobüs, Cihan Can isimli bir kişiyi ezerek katletti.

Amed’de 20 Kasım 2018’den bu yana Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Binasını abluka altına alan çevik kuvvet polislerine ait araç, 33 yaşındaki İnşaat Mühendisi Cihan Can’ı ezerek katletti. Turgut Özal Bulvarı üzerinden HDP İl Binası önüne doğru seyir halinde olan çevik kuvvet aracı, karşıdan karşıya geçmeye çalışan Can’ı, ezdi.

Elde edilen mobese görüntülerinde, çevik kuvvet aracı altında kalan Can, uzun süre sürüklendi. Polisin, Can’a çarpmasını fark etmesine rağmen durmaması dikkati çekti.

Çevredekilerin ikazı üzerine araç durdu. Olay yerinde yaşamını yitirdiği belirtilen Can, polis tarafından apar topar kentte bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Can, daha sonra otopsi işlemleri yapılmak üzere Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Otopsi işlemleri devam ederken, hastane polis tarafından ablukaya alındı.

Olayı duyan Can ailesi ve yakınları hastaneye akın etti. HDP milletvekilleri Dersim Dağ, Nejdet İpekyüz, HDP Amed İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan ve partililer de hastaneye geldi.

Can’ın otopsi işlemlerinin tamamlanması ardından Bağlar ilçesinde bulunan Yeniköy Mezarlığı’nda defnedilmesi bekleniyor.

HDP Amed İl Binası, İmralı tecridine karşı DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in 8 Kasım 2018’de başlattığı açlık grevi eylemi ardından 20 Kasım 2018’den bu yana polis ablukası altında bulunuyor. Açlık grevinin sonlandırılması ardından bu kez 3 Eylül’den bu yana çocuklarının dağa gönderildiğini iddia eden ailelerin parti binası önünde oturma eylemi başlatmasıyla birlikte polis ablukası da sürdürülüyor.