Çarçella ve Çelê’de 7 işgalci cezalandırıldı

Çarçella ve Çelê’de gerçekleştirilen gerilla eylemlerinde 1 rütbeli olmak üzere toplam 7 işgalci Türk askeri cezalandırıldı. Çelê'deki eylemi KBDH güçleri gerçekleştirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda;

ÇARÇELLA

20 Temmuz günü saat 07.15'te güçlerimiz Zagros bölgesine bağlı Çarçella alanındaki Bezeno köyü Tepesi'nde konumlanan işgalcileri suikast taktiği ile hedeflemiştir. Bu eylemde 1 rütbeli asker cezalandırılmıştır.

ÇELÊ

Hamle kapsamında Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) birlikleri Heftanin'de devam eden işgal harekâtına karşı, 20 Temmuz günü saat 11.20'de Hakkari'nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şehit Alişer Tepesi'nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman birliğinin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde 6 asker cezalandırılmış, 1 asker de yaralanmıştır.

AMED

20 Temmuz günü gece saatlerinde işgalci TC ordusu Amed'in Gorse alanını taarruz helikopterleri ile rastgele bir şekilde bombalamıştır. Bu bombardımanlar sonucunda alanda çıkan yangın devam etmektedir.

HEREKOL

19 Temmuz günü saat 14.30'da işgalci TC ordusu Siirt'in Herekol bölgesine bağlı Şehit Canxurt alanında bir operasyon başlatmıştır. Akşam saatlerinden ertesi gün sabah saatlerine kadar alanı bombalayan işgalci TC ordusu, Skorsky helikopterler ile alana indirmeler yapmıştır. Operasyon süresi boyunca düşmana karşı kahramanca savaşan Şiyar Garzan arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Bu operasyon 20 Temmuz günü gece saatlerinde alandan geri çekilmiştir."