6 tutsak açlık grevine başladı-YENİLENDİ

Konya Seydişehir T Tipi Cezaevi’nde 6 tutsak açlık grevine başladı. Ailesiyle konuşan tutsaklardan Yılmaz Uçar, yapılan işkencelere karşı 5 arkadaşı ile birlikte açlık grevine başladıklarını söyledi.

Gizli tanık beyanı ile “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 5 buçuk yıl önce tutuklanan ve kaldığı Van T Tipi Cezaevi’nde işkenceye maruz kalarak kafasına 15 kanca atılan tutsaklardan Yılmaz Uçar, 2 yıl önce 5 arkadaşıyla Konya Seydişehir T Tipi Cezaevine gönderildi. Cezaevi girişinde çıplak aramaya maruz kalan ve birçok kez darp edilen tutsakların yaptıkları tüm suç duyuruları ise sonuçsuz kaldı. Her gün baskı ve işkence ile karşılaştıklarını daha önce ailesine  söyleyen Uçar, son aile görüşünde ise 5 arkadaşı ile birlikte ölüm orucuna başladıklarını ifade etti.

Uçar’ın kardeşi Hekim Uçar, ağabeyinin 2 yıldır kaldığı cezaevinde işkence ve baskıya maruz kaldığını söyleyerek,  şunları belirtti:

“Abim Van T Tipi Cezaevi’nden hiçbirimize haber verilmeden Konya’ya götürüldü. Sürgün gittiği Seydişehir T Tipi Kapalı Cezaevi’nin girişinde çıplak arama ve şiddete maruz kaldı. Daha sonra geçen 2 yıllık süreçte de bu işkence durmadı. Abim bizi aradığında gardiyanların ‘Her sabah tekbir getirip sayı yapacaksınız’ diye onlara tehdit edildiklerini söyledi. Buna karşı çıkan abim ve arkadaşları sürekli hücre cezası ve işkence altında kaldılar. Kardeşim bir hafta önce arayarak, ‘Ben artık dayanamıyorum. Sürekli baskı ve zulüm var. Biz bu baskıya karşı dönüşümsüz ölüm orucuna başlıyoruz. Sesimizi duyulmasını istiyoruz’ dedi.” 

Abisi ve 5 tutsak arkadaşının bir haftadır açlık grevi eylemine başladıklarını kendisine iletildiğini vurgulayan Uçar, “Bize yaşatılan bu kadar acıya artık ‘yeter’ diyoruz. İnsan Hakları Dernekleri ve kamuoyunu bu duruma karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Ağabeyim bir gün önce bizi aradı ama biz daha konuşma başlamadan telefon kesildi. Abim son olarak ‘Sizi aramazsak kötü şeyler olacağını bilin’ dedi bana. Çağrımız milletvekilleri ve hukukçuların cezaevine giderek inceleme yapmasıdır” şeklinde konuştu.