1994'te gözaltına alındı, hâlâ ulaşılamadı!

Kayıp yakınları, 1994’te gözaltına alınan ve bir daha ulaşılamayan Fettah Erden’in akıbetini sordu.

Kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” şiarıyla düzenlediği eylemlerin 607’nci haftasında video yayımladı. İHD yöneticisi Hediye Saltan, Şırnak’ın Güçlükonak ilçesine bağlı Boyuncuk köyünde 20 Nisan 1994’te gözaltına alındıktan sonra 'kaybedilen' Fettah Erden’in hikâyesini paylaştı.

ERDEN'İN HİKÂYESİ

Evli ve 10 çocuk babası Erden’in Güçlükonak Jandarma Komutanlığına bağlı Türk askerlerince köydeki evine yapılan baskınla gözaltına alındığını hatırlatan Saltan, şunları anlattı:
"Erden Ailesi'nden Jandarma Komutanlığına gidenler, Fettah’ı teğmenler Mehmet Karabela ve Ertaç Önadlı’nın yanında görür. O günden sonra Fettah’tan bir daha haber alamadılar. Erden ailesi, 2009 yılına kadar söz konusu olaydan dolayı tehdit edildikleri için herhangi bir yasal takipte bulunmadılar. Karakolda bulunan Mehmet ve Ertaç isimli subayların aileyi ölümle tehdit etmesinin ardından Erden ailesi, İdil’e taşınmak zorunda kaldı. Aile, olaydan 15 yıl sonra Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı’na Erden’in akıbetinin araştırılması ve sorumluların yargılanması için başvurdu.  Ancak ailenin tüm girişimleri sonuçsuz kaldı.”