15 Ağustos’u selamlama eylemleri: 10 işgalci cezalandırıldı, 1 panzer imha edildi

15 Ağustos Atılımı’nı selamlama eylemleri artarak devam ediyor. Gerilla eylemlerinde 10 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 Panzer ve 1 mevzi de imha edildi.

HPG, “Kurdistan Özgürlük Gerillası, ölümsüz komutanımız Egîd yoldaşın sonuç alıcı zafer ruhuyla işgalci TC ordusuna ağır darbeler vurarak 15 Ağustos Atılımı’nı selamlama eylemlerini kesintisiz devam ettirmektedir. Güçlerimiz yeni dönem gerilla taktiklerini iç içe kullanarak, fedai ruhla ve en zor koşullar altında kutsal Kurdistan topraklarının yegâne koruyucusu olduğunu bütün dünyaya bir kez daha göstermektedir.

Hareketli timlerimizin öncülüğünde yapılan eylemlerde; 10 işgalci cezalandırılmış, 2 işgalci de yaralanmıştır. Aynı zamanda 1 Panzer tipi zırhlı araç ve 1 mevzi de imha edilmiştir.

İşgalci TC ordusu Direniş Alanları’nı; 3 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, 3 kez savaş uçakları, 7 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de tank, obüs ve ağır silahlarla bombalamıştır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerçekleştirilen eylem ve yapılan işgal saldırılarına ilişkin de şu bilgileri paylaştı:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

8 Ağustos saat 18:10’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuş, 2 işgalci cezalandırılmış ve 1 mevzi de imha edilmiştir.

9 Ağustos saat 10:30’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

9 Ağustos saat 18:00’da Çemço Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler ferdi silahlarla vurulmuştur. Güçlerimizin müdahalesinin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

9 Ağustos saat 19:00’da Kunîşka’dan Çemço Direniş Alanı’na doğru ilerlemek isteyen Panzer tipi 1 zırhlı araç, hareketli timlerimizce denetim altına alınarak ağır silahlarla hedeflenmiştir. Güçlerimizin etkili vuruşları sonucunda; hedeflenen zırhlı araç imha edilmiş, 7 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci yaralanmıştır. Eylemin ardından işgalciler kayıplarını Skorsky helikopterlerle alandan uzaklaştırabilmişlerdir.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

9 Ağustos saat 13:00’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Şehîd Pîrdoğan savaş mevzilerini patlayıcılarla bombalamak isteyen işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuştur. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci de yaralanmıştır.

İşgalci TC ordusu 1 Ağustos’ta Colemêrg’in Gever ilçesine bağlı Esendere alanında kapsamlı bir işgal operasyonu başlatmıştır. Bu operasyon 6 Ağustos akşam saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

İşgalci TC ordusunun taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

8 ve 9 Ağustos’ta Girê FM, Werxelê ve Şikefta Birîndara Direniş Alanları’ndaki savaş tünelleri taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla 3 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun tank, obüs, ağır silah, helikopter ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

9 Ağustos’ta Girê FM Direniş Alanı’nda dron hareketliliği gözlemlenmiştir.

9 Ağustos’ta Saca Direniş Alanı ile Metîna’daki Serê Metîna alanı 3 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

10 Ağustos’ta Girê FM ve Kurojahro Direniş Alanları 7 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

9 Ağustos’ta Xakurkê’deki Girê Şekîf ve Geliyê Lolan alanları ile Çemço, Şikefta Birîndara, Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları tank, obüs ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır."