YPG, 5 şehidin kimliklerini açıkladı

YPG, Rojava Devrimi’nde farklı yer ve tarihlerde şehit düşen 5 savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın İrtibat Merkezi, yazılı açıklama yaparak 5 savaşçının şehit düştüğünü duyurdu.

Açıklamada şöyle denildi:

"2013 yılından bu yana Cebhet El Nusra, DAİŞ ve işgalci Türk devleti gibi çetelere karşı amansız bir mücadele yürütüyoruz. Sadece bölge halkı değil, Kürdistan’ın dört bir yanından insanlar ve Rojava'ya gönül verenler devrimimizin değerlerine sahip çıkmak için YPG ve YPJ saflarına katıldı. Her biri Kürdistan’ın bir parçasından gelen Agir, Armanc, Serhildan, Simko ve Tolhildan yoldaşlarımız DAİŞ ve işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı savaşmak için farklı tarihlerde saflarımıza katıldı. Bu yoldaşlarımız DAİŞ, işgalci Türk devleti ve ona bağlı çetelere karşı mücadele ederken farklı zamanlarda şehit oldu. Bu arkadaşlarımızın kimlik bilgilerini sahadaki savaş şartlarından dolayı gecikmeli de olsa netleştirdik.

ŞEHİTLERİN MÜCADELESİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Direnişin rengini ve karakterini işgale karşı verdikleri mücadeleyle belirleyen Agir, Armanc, Serhildan, Simko ve Tolhildan yoldaşlarımız, azimleriyle büyük zaferlere ulaşarak şehadete ulaştı. Bize bıraktıkları mirasa layık olabilmek adına zafere ulaşacağımıza söz veriyoruz. Öncelikle yoldaşlarımızın değerli aileleri başta olmak üzere, tüm yurtsever Kürt halkına baş sağlığı diliyoruz.
Yoldaşımız Agir, Başûrê Kurdistan’ın Halepçe kentinde doğdu ve yurtsever bir ailede büyüdü. Ailesi yurtsever olduğu için, yoldaşımızın ülke bilinci yüksekti. Rojava topraklarında yürütülen savaşa karşı kaygısız kalmadı. Halkımızın içinden geçtiği böylesine zor bir süreçte, gerçek yurtseverliğin ve devrimin mücadeleden geçtiğine inanıyordu.

2017 yılında saldırıların artmasıyla birlikte mücadeleye karar veren Agirî yoldaşımız yönünü Rojavayê Kurdistan’a verdi. Türk devleti, Ocak 2018’de Efrîn’e saldırdığında Agirî yoldaşın ideolojik ve askeri eğitimini gördü. Ardından Çağın Direnişine katıldı. Güçlerimiz işgalci Türk devletinin en ileri tekniğiyle ilk defa savaşıyordu ama bütün bunlara rağmen halkımız evlatlarıyla eşsiz bir direniş yarattı. Agirî yoldaş da Raco bölgesindeki direnişçilerden biriydi. 58 gün süren direnişte Agirî yoldaşımız cesurca yoldaşlarıyla beraber savaşarak direnişin 48’nci gününde şehadete ulaştı. Yoldaşımız, sıkı çalışması ve fedakar duruşuyla yoldaşlarına her yönüyle örnek bir devrimci oldu.

Armanc yoldaşımız Mêrdîn’de yurtsever bir ailede büyüdü. Ailenin yurtseverliğinden dolayı soykırımcı ve işgalci Türk devleti ailesi üzerinde baskı kurdu. Aile bu nedenden dolayı Türkiye metropollerine göç etmek zorunda kalmaktadır. Faşist rejim kirli asimilasyon politikalarıyla halkımıza kökeninden uzaklaşmasını ve unutmasını dayatıyor. Ancak halkımız devletin kirli politikaları üzerindeki bu baskılara rağmen kendini korumakta ısrar ediyor. Armanc yoldaş da işgalcilerin kentinde yaşadı. Kökenini ve kültürünü ailesi ve çevresindeki yurtseverler sayesinde korudu. 2011 yılında Rojava’da başlayan devrim ateşi ve özgürlük mücadelesinde şehit olan bazı tanıdıkları Armanc yoldaşımız çok etkiledi. Armanc yoldaşımız düşmana karşı gerçek bir mücadelenin silahlı bir mücadele olduğu fikrine ulaştı.

DAİŞ, 2014 yılının başlarında insanlık için büyük bir tehdit haline geldiğinde, Rojava’ya yönünü vermeye karar verdi. Temel ideolojik ve askeri eğitimden sonra savaş alanına girdi. Armanc yoldaş, 2014-2019 yılları arasında sahada DAİŞ’e karşı savaşımızda şehitlerin özgürleştirilmesinde çok büyük rol oynadı. Cezaa, Şengal, Til Hemîs, Til Berak, Mebrûka ve Şehîd Rûbar Qamişlo özgürleştirme hamlelerinde aktif rol oynadı. Askeri ve ideolojide kendini ilerletebilmek için çok uğraştı ve kendini eğitti. Daha büyük hedefler için daha çok çalışması gerektiğine kanaat getirdi. Armanc yoldaş daha da çok çalıştı, fedakarlıklar yaptı, hesapsız yaşadı ve arkadaşları arasında çok sevildi. Yaptığı devrimci fedai pratiklerle Rojava Devrimi’ne büyük değer verdi.

Serhildan yoldaşımız binlerce evladını özgürlük mücadelesine katan ve soylu direnişleriyle tanınan Batman’da dünyaya geldi. DAİŞ çetelerinin 2014 yılında Rojava’daki halkımıza saldırmasıyla birlikte Serhildan yoldaşımızda da saldırıları boşa çıkarmak için saflarımıza katılma kararı aldı.

Halkımızın üzerindeki tehlikeyi göre Serhildan yoldaşımız, her onurlu Kürt genci gibi halkımızın mutlaka korunması gerektiğinin bilincine vardı.  Düşmana karşı savaşta zafer kazanmak ve profesyonelleşmek için eğitimini aldı. Serhildan yoldaş karşısındaki düşman tehlikesinin sadece Kürt halkı üzerinde değil tüm insanlığa karşı bir tehdit olduğunun bilincindeydi. Serhildan yoldaşımız 2015 yılından bu yana başta Rojavayê Kurdistan olmak üzere Kuzey ve Doğu Suriye’yi DAİŞ’ten özgürleştirmek için birçok hamleye katıldı.

Şehit Rûbar Qamişlo Hamlesi Cizre ve Fırat bölgelerini birleştirdi, Şehit Ebû Leyla Hamlesi’nde Minbic özgürleştirildi ve son olarak Reqa’nın özgürleştirilmesi hamlesinde Serhildan yoldaşımızın fedakarlığı özgürlük mücadelemizin temeli oldu.

Simko yoldaşımız yurtsever Mardin bölgesinde dünyaya geldi. Simko yoldaşımız ailesi ve çevresinin yurtseverlik ölçüleri güçlü olan bir ortamda büyüdü. 2014 yılında YPG ve YPJ savaşçıları DAİŞ barbarlarına karşı tüm dünyayı hayrete düşüren bir direniş içerisinde iken Simko yoldaşımız da bu direnişten etkilenerek yönünü Rojava’ya verdi.

Halkımızı DAİŞ barbarlığından kurtarmak için birçok hamlede yerini aldı. Yoldaşımız sahada büyük bir emekle çalışma yürüttü, görev ve sorumluluklardan uzak durmadı. Şehadete ulaşıncaya kadar duruşundan taviz vermeyerek şehitler kervanına katıldı. Yoldaşımız Simko’nun bize devrettiği özgürlük mücadelesini zaferle taçlandıracağımız sözünü veriyoruz.
Yoldaşımız Tolhildan, Dilok kentinde doğdu ve yurtsever bir ailede büyüdü. İşgalci Türk devleti, Kürt gençliğine devlete karşı çıkmamaları için her türlü kirli politikalarını gençlere dayatıyor. Özel savaş yoluyla gençlerimizi varlıklarına, halklarına ve ülkelerine yabancılaştırmak istiyor. Dilok kenti, her ne kadar soykırımcı ve faşist Türk devletinin baskı ve zulmü altında kültürel asimilasyona uğramış olsa da Tolhildan yoldaşımız kendi varlığını ve kimliğini unutmamış, kültürünü korumuştur. Bir Kürt genci olarak halkının özgür ve onurlu bir yaşam sürme mücadelesine katılmaya karar verdi.

DAİŞ ve Türk devleti, 2014 yılında Kobanê ve Şengal’e saldırdığında, tüm onurlu Kürt gençleri gibi o da yönünü Rojava Devrimi’ne verdi. Tolhildan yoldaş ideolojik ve askeri eğitimini geliştirmiş ve devrimci yaşamı kısa sürede öğrenmiştir. Yaşama büyük bir moral ve coşkuyla katıldı. Devrimin değerlerini korumak için eşsiz bir çaba sarf etti. Bu inançla ancak devrimci bir kişilik her türlü saldırıya karşı koyabilirdi. Bu bağlamda sona anına kadar taviz vermeden mücadele etti ve yaşamını ona göre örgütledi.”

KİMLİK BİLGİLERİ

Açıklamada, şehitlerin kimlik bilgileri şu şekilde duyuruldu:

"Kod adı: Agir Helebçe

Adı soyadı: Mihemed Mihdî

Anne ve baba adı: Alwan / Mihdî

Şehadet yeri ve tarihi: 3 Adar 2018
***

Kod adı: Armanc Kerboran

Adı soyadı: Abdurrahîm Akay

Anne ve baba adı: Halîme / Emîn

Şehadet yeri ve tarihi: 25 Şubat 2019
***

Kod adı: Serhildan Sason

Adı soyadı: Adem Îrtem

Anne ve baba adı: Zîynet / Yasîn

Şehadet yeri ve tarihi: 3 Mart 2020
***

Kod adı: Simko Şikakî

Adı soyadı: Xelîl Bîlen

Anne ve baba adı: Aliye / Murad

Şehadet yeri ve tarihi: 29 Ocak 2019
****

Kod adı: Tolhildan Derwêş

Adı soyadı: Furkan Sezgîn

Anne ve baba adı: Halîme / Remezan

Şehadet yeri ve tarihi: 28 Ocak 2019."