Kobanê'de işgalci konvoya tepki gösteren halka ateş açıldı

Kobanê’de Türk-Rus askeri devriye konvoyunu protesto eden halka ateş açıldı. İlk bilgilere göre yaralılar var.

İşgalci Türk ordusu askerleri ile Rus askeri polisleri, bu Salı günü Maris Mîle (Merc Ismaîl) köyünden Kobanê’nin doğusuna doğru ortak devriye turlarına başladı. Türk işgalcilerin yer aldığı konvoyu topraklarında istemeyen Kobanêliler, zırhlı araçları taşladı.

Askeri devriyeden halka ateş açılması sonucu yaralananların olduğu bildirildi. 

Türk askerleri, devriye haberini takip eden Jin TV ve Ronahi TV'ye ait bir aracı taradı.  Saldırıda Jin TV muhabiri Zozan Remedan Berkel yaralanırken, araç kullanılmaz hale geldi. 

11 Kasım Pazartesi günü de benzer sahneler yaşanmıştı. Dirbêsiyê’nin batısında devriye turu atan iki güce ait askeri konvoy, halk tarafından tepkiyle karşılanmış, konvoy geçtiği yerlerde taşa tutulmuştu.

8 Kasım Cuma günü de Qamişlo kantonuna bağlı Girkê Legê ve Derik’te devriye gezen Türk-Rus ortak konvoyu yeniden halkın tepkisiyle karşılaşmıştı. Aynı gün halkın tepkisi sırasında Türk güçleri Serxwebûn Ali isimli bir sivili ezerek katletmişti. Saldırı da 5 sivil de yaralanmıştı.

5 Kasım günü 7 Rus askeri aracı ve 7 Türk askeri aracının katıldığı ortak devriye, Kobanê’ye bağlı köylerde taşlanmıştı.