Yüzlerce kadın 'birlikte mücadele' için buluştu

164 kadın ve LGBTİ+ kurumunun çağrısıyla yüzlerce kadın buluştu. Program kapsamında iki gün atölye ve forumlar düzenlenecek.

Birçok kentten 164 kadın ve LGBTİ+ kurumunun çağrısıyla Türkiye Kadın Buluşması adıyla İstanbul Fulya Sanat Merkezi’nde bir araya gelindi. “Haklarımız, Hayatlarımız, Kazanımlarımız Bizim!” sloganıyla bir araya gelenlerin buluşması iki gün sürecek. Buluşmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Diran Dirayet Taşdemir, Filiz Kerestecioğlu, Hüda Kaya da katıldı. Türkiye Buluşması için katılım formunu dolduranlar arasında şu il ve ilçelerden kadınlar yer alıyor: Adana, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Datça, Denizli, Amed, Düzce, Erzincan, Eskişehir, Antep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Kırklareli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Tarsus, Muğla, Bodrum, Fethiye, Ordu, Samsun, Urfa, Tekirdağ, Trabzon, Didim, Marmaris."

'AKP'YE YAPACAKLARIMIZ VAR!'

Buluşmanın ilk oturumunda “2019 Kadınlarla başlıyor” başlığı altında Kadınlar Birlikte Güçlü Kampanya Grubundan Çağla Akdere konuştu. Akdere, "Hayatımız üzerinde hak iddia edenlere söyleyeceklerimiz, yeni rejimi kadın düşmanlığı üzerinden inşa eden AKP iktidarına karşı yapacaklarımız var. İtaat etmeyeceğiz! Evlere hapsolmayacağız! Hayatlarımızdan vazgeçmeyeceğiz! Haklarımızı kimselere vermeyeceğiz! Ve şimdi, bunların hepsini yapabilmek için hep beraber ilk adımı atıyoruz” dedi.

Açılış konuşmasının ardından kadın eylemleri ve kadın mücadelesini yansıtan sinevizyon gösterimi yapıldı.  Sinevizyon gösteriminin ardından buluşma basına kapalı olarak devam etti. 

İKİ GÜN FORUM VE ATÖLYELER OLACAK

Program kapsamında kadınlar, çalışmalarını ve sorunlarını aktardı. Buluşma iki gün boyunca forum ve atölyelerle sürecek.

Kadınlar, “Birlikte mücadeleyi nasıl güçlendireceğiz?”, “Kadınları bir araya getirenler, beraber yapabileceklerimiz?", "Birlikteliğimizi nasıl güçlendiririz?", "Aramızdaki iletişim ve bağı nasıl güçlendiririz?" ve  "Birlikteliğimizi nasıl sürdüreceğiz ve neler yapacağız” başlıklı atölyeler düzenleyecek.

Programın ikinci gününde de atölyelerin değerlendirilmesi ve sonuçları açıklanacak. Buluşmanın sonuç bildirgesi ise bir hafta sonra kamuoyuyla paylaşılacak.