YPJ: Zeynep ve Nergiz yoldaşlar Onur Direniş’inin öncüleri oldu

YPJ Genel Komutanlığı, Serêkaniyê’de işgalci Türk ordusuna karşı yürütülen onur direnişinde şehit düşen Zeynep Felat kod adlı Pınar Yılmaz ile Nergiz Sewiş kod adlı Sosin Yoksul’un işgalcilere karşı yürütülen Onur Direnişi’nin öncüleri olduğunu belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan YPJ Genel Komutanlığı, her iki kadın savaşçının DAİŞ çetelerine karşı yürütülen mücadele ve savaşta öncü komutanlar düzeyinde roller üstlendiğini kaydetti.

YPJ Genel Komutanlığı açıklaması şöyle: “Serêkaniyê direnişinin öncüleri, Zeynep ve Nergiz yoldaşlar şahsında, Onur Direniş’i şehitlerini ve tüm devrim şehitlerini saygıyla anıyoruz. Şehitlere olan sözümü yineliyoruz. Nergiz ve Zeynep yoldaşların aileleri başta olmak üzere, tüm halkımıza baş sağlığı diliyoruz.

Özgür Halk devrimi, geçtiğimiz 9 yıl içerisinde birçok öncü, kahraman ve cesaretli kadınlar yarattı. Zeynep ve Nergiz yoldaşlar da cesaretli yürekleriyle, ülkelerinin davasına bağlı mücadeleci kadınlardandılar. Nergiz ve Zeynep yoldaşlarımız, devrimin en başında da büyük bir emek harcadı. Direnen kadınlar öncülüğünde devrimimiz, kadın devrimi rengini aldı. Bu hakikat hem meşru savunma savaşında hem de halkımızın yaşama umudundaki isteminde ortaya çıkmıştır.

Zeynep ve Nergiz yoldaşlar, DAİŞ çetelerine karşı mücadele ve savaşta, öncü kadın komutan düzeyinde önemli roller üstlendiler. Onlar hesapsız ve sorumluluk ruhuyla, savaşta tarihi sorumluluklarını, yaşamda fedakarlıklarını yerine getirdiler. Yaşamdaki fedakarlıklarıyla, mücadeledeki kararlılıklarıyla ve savaşta kazandıkları tecrübeleriyle her zaman yoldaşlarına, ülke davasına bağlılık noktasında örnek olmuşlardır. Nergiz ve Zeynep yoldaşlar, komutan ve ülke aşıkları olarak her zaman ulusal bir ruhla mücadele ettiler.

Türk işgalci ordusu, halkları soykırıma uğratmak ve yok etmek için 9 Ekim’de Kuzey-Doğu Suriye’nin kazanımlarını hedef alan işgal harekatını başlattı. Bu işgal herekatına karşı, yoldaşlarımız ve komutanlarımız Zeynep ve Nergiz öncülüğünde, Onur Direnişi büyük bir emek, fedakarlık ve bedellerle başlatıldı. Serêkaniye’de iki yoldaşımızda büyük bir inanç ve mücadelede kararlılıkla, insanlık onurunu koruma savaşında yer aldılar. Türk devletinin ve vahşi El Nusra çetelelerinin ağır saldırılara rağmen de iki yoldaşımız da sonuna kadar işgalcilerin tank, top ve savaş uçaklarına karşı direndiler ve Onur Direniş’in de örnek oldular.

Bir kez daha Nergiz ve Zeynep yoldaşlar şahsında gördük ki, uğruna canımızı feda ettiğimiz davamız, haklı bir davadır. Zeynep ve Nergiz yoldaşlar, bizlere yaşam, mücadele, umut ve inançlarıyla özgür yaşamdaki ısrarlarını gösterdiler. İki yoldaşımızın şehadeti de bizler için özgürlük mücadelesinde kararlı olmak için bir fermandır. Bizler bu sorumlulukla şehitlerimize sahip çıkıyor ve her zamanda sahip çıkacağız.

Bu temelde bir kez daha Onur Direniş’inin öncüleri olan Zeynep ve Nergiz yoldaşları anıyor ve şehitlerimize verdiğimiz sözü yineliyoruz. Kuzey-Doğu Suriye halkımıza ve yoldaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyoruz.

Yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: ZEYNEP FELAT

Adı Soyadı: PINAR YILMAZ

Ana Adı: ŞEZİME

Baba Adı: MEHDİN

Şehadet Yeri ve Tarihi: Serêkaniyê

 

Kod Adı: NERGİZ ŞEWİŞ

Adı Soyadı: SOSIN YOKSUL

Ana Adı: XANIM

Baba Adı: XALIT

Şehadet Yeri ve Tarihi: Serêkaniyê”