YPJ: Ronahî ve Sara yoldaşlığın simgesi oldu

YPJ Genel Komutanlığı, Onur Direnişi’nde şehit düşen Ronahî Gewda ve Sara Tirêj’in kimlik bilgilerini açıkladı. YPJ, Ronahî ve Sara’nın yoldaşlığın ve halkların özgürlük mücadelesinin simgesi olduğunu vurguladı.

Yazılı bir açıklama yapan Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanlığı, 11 ve 13 Ekim tarihlerinde Onur Direnişi’nde şehit düşen savaşçıları Ronahî Gewda ve Sara Tirêj’in şehit düştüğünü belirtti.

“Halkların özgürlük mücadelesi ve yoldaşlığın simgesi olan Ronahî ve Sara arkadaşlarımızın şahsında tüm devrim şehitleri ve Onur Direnişi şehitlerini minnetle anıyoruz. Değerli arkadaşlarımızın aileleri şahsında tüm şehit ailelerimize baş sağlığı diliyoruz. Her iki arkadaşımızın yükselttiği mücadeleyi devam ettirme sözü veriyoruz” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Türk devleti ve çetelerinin işgal saldırılarına karşı verilen Onur Direnişi devam ediyor. İnsanlık değerlerini savunma konusunda ısrarlı olan kadınlar, dün DAİŞ’e karşı bugün de Erdoğan faşizmine karşı direnmeye devam ediyor. Ronahî ve Sara arkadaş güçlü bir irade ve kararlılıkla Türk devletinin işgal saldırıları karşısında durdu.

Ronahî arkadaşımız gençlik yıllarında devrim mücadelesine katılır. Ağır bedeller vermiş yurtsever bir ailenin çocuğu olan Ronahî arkadaş, kadınlara özgür bir yaşam sağlamak için mücadele etti. Uzun yıllar kaldığı mücadele hattında dürüstlüğü ve yoldaşlığa olan bağlılığı ile herkese örnek bir kişilik oldu. Birçok devrimci kadın özelliğini şahsında toplamış bir kişiliğe sahipti.

Sara yoldaş da büyük deneyimlere sahip bir yoldaşımızdı. Sara yoldaş, kadınların emeğiyle karış karış özgürleştirilmiş bereketli Efrîn topraklarında büyür. Emekçi ve yurtsever bir ailenin çocuğudur. Halkının özgürlük mücadelesinde şehit olan kardeşinin yolunu takip etti. Devrimin başladığı yıllarda kadın birliklerine katılım yaptı. DAİŞ’e karşı büyük mücadeleler verdi. Efrîn ve Şehba’daki savaşlarda cephedeki yerini aldı. Cesareti ve fedakarlığıyla bir direniş örneği oldu. Şehba’da Cebhet El-Nusra çeteleriyle girdiği bir çatışmada bir gözünü kaybetti. Sara yoldaş bu kaybı hiçbir zaman mücadelenin önünde bir engel olarak görmedi. Bugün de çetelere karşı Girê Spî’de verilen direniş saflarında şehitler kervanına katıldı.

Şehit düşen arkadaşlarımız Ronahî ve Sara’nın mücadeleleri, bizlere özgürlük mücadelesini devam ettirme kaynağı olmuştur. Şehit olan iki arkadaşımızın şahsında tüm şehitler bizlerin zafere olan inancını güçlendiriyor. Şehitlerimizin anısını ve inançlarını yerine getirmek için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Arîn, Rêvan, Sozdar, Barîn ve Avesta’lara verdiğimiz sözü bugün Ronahî, Sara ve tüm Onur Direnişi şehitleri şahsında yineliyoruz. Şehitlerimizin verdiği mücadeleyi zaferle taçlandıracağız.

Bu temelde şehit arkadaşlarımızın şahsında tüm şehitlerimizi bir kez daha anıyor, tüm yoldaşlarımıza ve halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Şehitlerimizin kimlik bilgileri ise şöyle:

Kod Adı: Ronahî Gewda

Adı Soyadı: Ceylan Aşkan

Anne Adı: Remziye

Baba Adı: İslam

Şehadet Yeri ve Tarihi: Serêkaniyê - 11.10.2019

*****

Kod Adı: Sara Tîrêj

Adı Soyadı: Sakîna Mıhemed

Anne Adı: Henîfe

Baba Adı: Xalid

Şehadet Yeri ve Tarihi: Girê Spî- 13.10.2019”