YPJ şehit savaşçının kimliğini açıkladı

YPJ Genel Komutanlığı, Nûdem Wan’ın (Sakine Kaya) 17 Ocak’ta tedavi gördüğü hastanede şehit düştüğünü belirterek, "Kadın özgürlük ideolojisinde derinleşen yoldaşımız duruşu ve mütevazılığı ile, Rojava halkının büyük sevgisini kazandı"

 YPJ Komutanlığı,  Nûdem Wan’ın (Sakine Kaya) tedavi gördüğü hastanede şehit düştüğünü açıkladı.

Resmi internet sitesinde açıklama yapan YPJ Komutanlığı, “Her türlü inkar ve imha politikalarına karşı hiçbir zaman baş eğmeyen Bakûrê Kurdistan halkımız, Önder Apo’nun felsefesiyle  kahraman-direnişçi kadın gerçekliğini ortaya çıkarmıştır. Bu direniş gerçekliğinin yarattığı kadınlardan olan Nûdem yoldaşımız 1991 yılında Wan’da yurtsever bir ailede gözlerini dünyaya açar. Ulusal onur mücadelesinde yer alan Nûdem yoldaşın değerli ailesi de ağır bedeller ödemiştir” dedi.

Nûdem Wan'ın 2011 yılında Kurdistan Özgürlük Mücadelesi saflarına katıldığı belirtilen açıklamada, “Rojava devriminin başlamasıyla birlikte Rojavayê Kurdistan’a gelen Nûdem yoldaşımız halkının özgürlüğü için yeminli bir savaşçıydı; işgalcilerin çizdiği sınırlar onun için anlamını yitirmişti. Nerede olursa olsun toplumunu savunacağının kararlılığını gösterdi. Çetelerin ilk saldırılarından işgalci Türk devletinin saldırılarına kadar ülke savunması için militanlık görevlerini yerine getirdi. 2012 yılında Serêkaniyê’ye saldıran El-Nusra çetelerine karşı en ön cephede yer aldı. Bu çatışmalarda yaralanmasına rağmen savaş cephesinden uzaklaşmadı. Kapitalist modernitenin tüm barbarlığının toplamı olan DAİŞ çeteleri 2014 yılında Kobanê’ye saldırdığında Nûdem Yoldaşımız halkını yüzyılın barbarlığından korumak için yine savaş cephesindeki yerine alarak tarihi Kobanê direnişinin bir parçası oldu. Til Hemis’i özgürleştirme hamlesinde DAİŞ çetelerine karşı savaşan yoldaşımız, 2018’de ise Efrîn’de işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı özgürlük savaşını verdi. Bir taraftan savaşın içinde yer alan Nûdem yoldaşımız, diğer taraftan da direnişin tüm dünyaya yansıtılması amacıyla yapılan Kobanê filmi hazırlıklarında büyük emek harcadı. Yorulmak nedir bilmeyen yoldaşımız üzerine düşen tüm sorumlulukları ciddiyet ve başarıyla yerine getirdi.

Yaşamının yer anını devrim heyecanıyla yüreğinde yaşayan Nûdem Yoldaşımız fikir, zikir ve eylem birliğini kendi kişiliğinde somutlaştırdı. Kadın özgürlük ideolojisinde derinleşen yoldaşımız duruşu ve mütevazılığı ile, Rojava halkının büyük sevgisini kazandı; çalışma yürüttüğü her yerde başta kadınlar olmak üzere halkları etrafında toplamayı başardı. Savunma ve halkı örgütleme çalışmalarında büyük emek veren Nûdem yoldaşımız YPJ saflarında fedakar duruşuyla Apocu militan çizgisine örnek oldu” diye belirtildi.

Nûdem Wan’ın sağlık sorunları nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede 17 Ocak tarihinde şehit düştüğünü belirten YPJ Komutanlığı, “Başta Nûdem yoldaşımızın değerli ailesi olmak üzere yurtsever halkımızın başı sağ olsun. Nûdem yoldaşımızın mücadele heyecan ve kararlılığının özgürlük yürüyüşümüzü büyütme gerekçesi olacağını belirtiyor, anısını yaşatma, mücadelesini zaferle taçlandırma sözümüzü yineliyoruz” dedib

KİMLİK BİLGİLERİ

YPJ savaşçının kimlik bilgileri şöyle:

Kod: Nûdem WAN

Adı soyadı: Sakîne Kaya

Anne adı: Helîme

Baba adı: Xalid

Şehadet tarihi: 17.01.2024