YPJ’den misilleme: 6 işgalci öldürüldü

YPJ, Türk devleti çetelerine karşı misilleme eylemi yaptı. Eylemde 6 işgalci Türk askeri öldürüldü.

YPJ savaşçılarının işgalci Türk devleti çetelerine yönelik gerçekleştirdiği misilleme eyleminde 6 işgalci öldürüldü. Eylemde çok sayıda silah ele geçirildi.

YPJ Basın İrtibat Merkezi, şu açıklamada bulundu:

 

“Kadın Koruma Birlikleri’miz (YPJ) 3 Mart 2024 tarihinde Seyadê cephesinde gece geç saatlerde Minbic’e bağlı Şex Nasir köyündeki işgalci Türk devletine ait bir üsse başarılı bir baskın eylemi düzenleyerek ağır bir darbe vurdu.
Savaşçılarımız, işgalcilerin üssüne profesyonel bir şekilde saldırdı. İlk olarak orta silahlar kullanıldı, ardından 20 metre mesafeden ferdi silahlarla işgalciler hedef alındı. Üsse giren savaşçılarımız, çok sayıda cephane imha etti ve bazılarını ele geçirdi. Eylem sonucunda 6 işgalci Türk askeri cezalandırıldı. Savaşçılarımız, işgal ordusunun tüm üssünü imha ederken, 12,5 doçkayı da  imha etmiş, 2 K47 marka silah, bir Bruno silah, bir adet telefon ve işgalci Türk devleti çetesine ait bir kimliği de ele geçirmiştir. Eylem sırasında yangın çıktı ve üstede büyük bir patlama yaşandı. Patlama sonrası detaylı bilgi alınamadı.
Savaşçılarımız, eylem alanından güvenli bir şekilde geri çekilmiştir. Bu eylem, işgalci Türk devletinin hedef aldığı öncü komutanlarımızın anısına gerçekleştirilmiştir. Biz intikam gücüyle hareket eden ve zafer yürüyüşümüzde kararlılıkla ilerleyen bir gücüz. Öncü kadınlara, ülkemize ve Rojava Kadın Devrimi'ne yönelik yapılan her saldırı cevapsız kalmayacaktır."