YJK-E: Rojava'yı sahiplenmek için seferber olalım

YJK-E, "Rojava ve Kürdistan Devrimi etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz" dedi.

Almanya Kürt Kadınlar Birliği (YJK-E) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Erdoğan ve onun AKP-MHP faşist rejimi Kürt halkına karşı yürüttüğü soykırım saldırıları kapsamında Güney Kürdistan’da bataklığa girmiş durumdadır" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İçine girdiği çıkmaz durumu kamufle etmek için kimyasal silah kullanımına kadar her türlü kirli savaş argümanını devreye sokmuştur. Buna rağmen Kürdistan özgürlük gerillası karşısında yenilgiye uğrayan soykırımcı Erdoğan Rejimi eş zamanlı Kandil'e ve Rojava Kürdistanı'na saldırmaktadır.
İstanbul’da sivillere dönük MİT ve Soylu'nun talimatı ile gerçekleştirilen bombalı saldırıyı kendisine gerekçe edip, dünya çapında kendisini mağdur göstererek Rojava Özgürlük Devrimini hedef almıştır.

'EN DOĞRU CEVAP DEVRİMİ SAHİPLENMEK'

İstanbul saldırısının amacını ve azmettiricilerini bütün dünya bildiği gibi halen uluslararası alanda sözde 'güvenlik' gerekçesi ile kendilerine 'teröre karşı' mücadele adı altında Kürt halkının kazanımlarına karşı Kürdün soykırımı çerçevesinde saldırma zemini yaratmaya çalışmışlardır.
Faşist Türk rejiminin bu sahte ve yalan propagandalar ile savaşı devam ettirmesindeki tek sebebinin kendi bitişini önleme amaçlı olduğunu iyi biliyoruz!
Kadın ve Kürt düşmanı Erdoğan rejiminin Kürt halkının kazanımlarına ve Rojava Kadın Devrimi'ne saldırılarını sürdürmesindeki tek amaç faşizan varlığını korumaktır!
Bu anlamda kadınlar ve Kürt halkı başta olmak üzere bütün insanlık Kadın Devrimi olan Rojava Devrimi'ni korumak için seferber olmalıdır!
Faşist Türk devletine ve bu insanlık dışı saldırılarına destek veren erkek devletlere verilecek en doğru cevap Jin Jiyan Azadî’nin evrenselleştiği Rojava Devrimine sahip çıkmaktır!
Bu temelde bütün kadınları, gençleri, yurtsever halkımızı ve devrimci demokrat dostlarımızı Rojava ve Kürdistan Devrimi etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz."