YJA Star: Önderlik gerçeğinde kenetlenerek mücadeleyi yükseltelim

Öcalan’ın doğum gününü kutlayan YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, başta Kürt kadınları, halkı, özgürlük, demokrasiden yana herkesi Önderlik gerçeğinde daha güçlü kenetlenerek mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı. Komutanlık, “4 Nisan tarihi artık kadınların, halkımızın ve insanlığın hafızasında özgürlüğün, demokrasinin ve hakikatin mihenk taşı olarak sembolleşmiştir. Ve tarihte tüm egemen güçlere, zihniyetine ve  sistemine karşı ve öze dönerek yapılanmanın, kök salarak yükselmenin mücadelesi olarak anlam ve değer bulmaktadır. Kadın olmanın, insan ve toplum olmanın en asil, soylu değerlerinin Önderliğimiz şahsında somutlaşması halini almıştır. Böylesine büyük ve tarihi çıkışın adı Önderlik gerçeğinde doğmak, büyümek ve yaşamak olmuştur. Önderliğimiz, şahsında geliştirdiği  özgürlük ideolojisi, felsefesi ve yaşam değerleri ile kadınların, halkımızın, insanlığın özgür doğuşunun fikri ve pratiği olarak somutlaşmıştır. Tüm bu değerleri şahsında buluşturan, yükselten Önderliğimizin doğum gününü başta Önderliğimize, kadınlara, halkımıza, yoldaşlarımıza ve tüm insanlığa kutluyoruz” dedi.

“Önderlik doğuşunun ve gelişiminin bugün Kürdistan coğrafyasında özgür kadın, özgür toplum ve özgür insanlık değerleri olarak yükseldiği dost-düşman herkesin tanıklık ettiği bir hakikate dönüşmüştür” denilen açıklamada, şu hususlar belirtildi:

“Bu hakikat demokratik özerklik sistemi olarak yaşam bulmuş ve Kürdistan başta olmak üzere bölgemiz ve dünyamızın çehresini değiştirebilme gücünü ortaya koymuştur. Kobanê zaferinin dünyaca kutlanması bunun somutlaşmasıdır. Beş bin yıllık tarihin en köklü ve güçlü devriminin yolu açılmıştır. Kuzey Kürdistan dağları ve şehirlerinde yaşanan görkemli direniş, Şengal’den, Güney Kürdistan’a, Doğu Kürdistan’a kadar dört parça Kürdistan’da gelişen mücadele ile  Kürt kadını ve halkı şahsında özgürlük  kimliği yükselen değer haline gelmiştir. Bu bölgemizin ve dünyamızın ilham, umut, cesaret kaynağı olduğu kadar önünü açan büyük bir mücadeledir. Önderlik gerçeğimizin yol açtığı bu gelişmeler egemen güçlerin en büyük korkusu olmaktadır. Uluslar arası komplo ile Önderliğimizin İmralı sistemine alınması ve iki yıldır ağırlaştırılan tecrit bu korkunun itirafı olmaktadır.

Ancak ne Türkiye devletinin inkar imha konsepti, ne işbirlikçi ihanetçi güçler ne statükocu bölge devletleri ne de kıyametin alameti sermaye güçleri Önderliğimiz de somutlaşmış özgürlük hakikati karşısında kazanamayacaktır.  Newroz’da dört parça Kürdistan ve dünyanın dört bir tarafında Kürt kadınları, halkımız, farklı toplum ve inanç kimlikleri bu gerçeği ortaya koymuştur. Dağlardan, şehirlere mücadelemiz bir kez daha Önderlik gerçeğinde doğmanın, büyümenin ve kazanmanın kararlılığını ortaya koymuştur. Saldırıların düzeyi ne olursa olsun bu saldırıları bertaraf etme ve Özgür Önderlikle Özgür Yaşamı gerçekleştirme kararlılığı her dönemden daha fazla yükselmekte ve keskinleşmektedir.

Bizler de YJA STAR savunma güçleri olarak bu dört Nisan’ı büyük bir coşku ile karşılarken bu yılı Önderliğimizin özgürlüğü, kadınların, halkımızın özgürlüğü ile taçlandıracağımızı belirtiyor ve mücadelemizi bu temelde yükseltme kararlılığımızı ifade ediyoruz. Başta Kürt kadınları, halkı, özgürlük, demokrasiden yana herkesi Önderlik gerçeğinde daha güçlü kenetlenerek mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. “