Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

YJA Star: Her eylemimiz Zilanca olup faşizmi yıkacaktır

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı: Verdiğimiz büyük bedellerin farkındayız bu bedellerle oluştuk, oluşuyoruz. Bu gerçekle yürüyen, şehitlerimizin intikam gücüyüz. Her eylemimiz Zilanca olup faşizmi yıkacak ve özgür yarınları yaratacaktır. 

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, 30 Haziran 1996’da Dersim’de fedai eylem gerçekleştiren Zeynep Kınacı (Zilan)’nın şehadet yıldönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Kürt halkının ve kadınların köleliğe karşı olan isyanının ve özgürlüğe olan tutkusunun sesini, üzerindeki bombaları faşist, soykırımcı, sömürgeci TC devletinin özel savaş laboratuvarı haline getirdiği Dersim'de patlatarak, tüm dünyaya duyuran başkomutanımız Zilan'ı ve tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Zilan’ın eylemini gerçekleştirdiği gün olan 30 Haziran'ı kadının ve tarihin yeniden doğuş günü olarak büyük özgürlük iddiasıyla karşılıyoruz” denildi.

Komutanlık açıklamasında şu hususlara yer verildi:

“Özellikle bugünü özgür yaşam garantimiz Önder Apo’ya ve mücadele gerekçemiz olan şehitlerimize kutluyor, faşizme direnen tüm halkları bu doğuşun verdiği coşkuyla selamlıyoruz.

Zilan'ın yaşam iddiası büyüktü ve anlamlı bir yaşamın sahibi olmak istiyordu. Bu yüzden yaşamı uğruna ölecek kadar sevenlerin izinden yürüdü ve tüm dünyaya kutsal olan özgür ve onurlu yaşam hakkının nasıl korunacağının yolunu gösterdi.

Önderliğin; kadınlar, Kürt halkı ve insanlık için özgür yaşamın garantisi olduğu belirlemesinde bulunan Zilan, Önderliğimize ve tüm Kürt halk değerlerimize karşı gelişecek uluslararası komplonun ayak seslerini ilk duyan olup bertaraf etmek için canıyla kadınlara, Kürt halkına ve insanlığın özgür yaşamına kalkan oldu. Zilan, duruşuyla Önderliği anlamanın, eylemiyle uygulamanın adıdır. Bu anlamda Kürt mücadele tarihinde akıl ve yürek birliğinde fedaileşmenin zaferi getireceğini gösterdi. Bugün de, aynı faşist hegemonya bilindik yöntemleriyle başta Önderliğimiz olmak üzere kadınlar, halkımız ve tüm insanlığa karşı amansız bir saldırı halindedir. Bu saldırıların karşısında duran tek güç olan özgürlük gerillası, Zilan'ın mirasını devralarak, ancak Önderlik ve özgürlükte ısrar edilirse, faşizmin yıkılacağını bir kez daha ispatladı.

Neolitiğin yaşandığı bu topraklarda kadın yaşam anlamına gelmektedir. Yaşam ve özgürlük kadının temel felsefesidir. Yaşamla bağı olan her şey kadınla da ilgilidir. Özgürlük, sevgi, doğanın üretimsel gücünün komünalleştirilmesi, toplumsal kültür ve ahlak bunlar birer kadın yaratımıdır. Kürt halkını kıskacına alan uluslararası kültürel soykırım planı bu bağlamda kadın soykırım planıdır. Çünkü kadını vurulan bir toplum biyolojik olarak yaşamını sürdürse de yaşamı değersizleşmiştir. Kadını vurulan bir toplum ahlaki ve kültürel olarak vurulmuş bir toplum demektir. Kadının vurulduğu bir sistemde özgürlük değerleri yerle bir olmuş ve toplumun yaşamı anlamsızlaşmıştır. Zilan tarihsel olarak bu gerçeği görmüş ve eylemini bu anlamsız yaşama karşı gerçekleştirmiştir. Eylemiyle kadını ve tarihi yeniden diriltmiştir. Zilan'ın eylem çizgisi özgür kadının yaratılması ve toplumsal değerlerin kurtarılması için bir candan daha fazla verecek şeyleri olsa verecek olanların çizgisidir. Bugün bu çizgi Sema Yüceler'den Gulanlar'a, Doğalar'ın, Eylemler'in, Sema Koçerler'in, Esmerler'in, Zelaller'in, Nujin Amedler'in ve daha nice özgürlük savaşçılarının kanıyla, canıyla Amed'te, Botan'da, Heftanin'de, Garê, Metina ve Zagros'ta her geçen gün daha da güçlenerek sürdürülmektedir.

2021 yılı Zilanlaşma yılıdır. Bu yılın ilk aylarında faşist, soykırımcı, sömürgeci TC devleti, Garê'ye dönük işgal saldırılarına başladı ve Şoreş Beytüşşebap öncülüğünde fedaileşen gerilla, işgalci Türk Ordusu'nu NATO'nun desteği ile aldığı tüm tekniğe ve kullandığı yasa dışı kimyasal silahlara rağmen büyük bir yenilgiye uğratmayı başardı. 2021 yılının ilk aylarına damgasını vuran Garê Zaferi, işgalci ve yayılmacı Türk Ordusu'nun yürüttüğü ahlak dışı savaşa ve elindeki tüm imkanlara rağmen Zilanlaşan gerilla karşında paramparça olacağının ve bozguna uğrayacağının göstergesi oldu. Bu yenilginin ardından işgalci, faşist, soykırımcı TC Devleti, yenilen pehlivan güreşe doymaz misali Zagros ve Metina alanlarına dönük yeni bir işgal saldırısına başladı. Bunun karşısında gerillanın cevabı tıpkı Garê'de olduğu gibi Zilan çizgisinde direnmek oldu. Cenga Xabur ve Bazên Zagrosê devrimci hamlelerine öncülük eden gerillalar PKK'nin fedai ruhuyla direndi. Mamreşo'da Sara Zilanlaştı, Aris Faris'ta Amara Zilanlaştı. Merwanos'ta Ekin, Asya ve Jin Zilanlaştı. Zilanlaşma, düşmanın beynini paramparça etmektir ve neredeyse her gün düşmanın beyninde patlayan gerilla zulmün sonunun geldiğini de müjdelemektedir.

AKP-MHP faşist çete örgütlenmesi, gerillanın destansı direnişi karşısında köşeye sıkıştı. Daraldıkça saldırılarını daha da pervasızlaştıran TC Devleti çareyi derin devletin tezgahlarında aramaktadır. Deniz Poyraz'a dönük geliştirilen katliam saldırısı bunun açık örneği oldu. Deniz Poyraz şahsında halkımıza karşı geliştirilen bu imha planlarını boşa çıkarmanın yolu birlikte mücadeleden geçmektedir. Halkımız, bu AKP-MHP derin devlet çeteleri karşısında özgür yarınlarını yaratmak için sessiz kalmamalı ve cesaretle direnişini büyütmelidir. Önümüzde duran tarihi görev devrimci halk savaşı temelinde topyekûn direnmektir.

YJA Star gerillaları olarak, bu dağlarda halkımızın özgürlüğü için her gün Zilanlaşıyor, düşmanın zulüm çarkını kırıyoruz. Zindanlarda yoldaşlarımız bedenlerini dirhem dirhem özgürlük için eritiyorlar. Bu kadar ağır bedelleri ödediğimiz böylesi bir süreçte zafere çok yakın olduğumuzu biliyoruz. 'Özgürlük Zamanı' şiarıyla herkes Önder Apo'nun yarattığı anlamlı yaşam felsefesinin etrafında kenetlenmelidir ve zafere kadar bu direnişi sürdürmelidir. Özgürlük savaşçıları olarak direnen halkımızı sonuna kadar savunacağımız ve faşist, işgalci, hegemonik güçlerden gelen her türlü saldırıyı kanımızın son damlasına kadar savaşarak bertaraf edeceğimizi büyük bir iddiayla belirtiyoruz. Bu anlamda Kürdistan’ın dört bir parçasında kadın gerilla ordumuzu daha da geliştirip, köksüzleştirme saldırılarına karşı ülkemizin ve dağlarımızın her karış toprağına kök salarak intikamımızı alacağız. Bugün Avaşîn, Zap ve Metina’da gelişen direniş ve fedai ruh, özgürlük ve zafer zamanlarının garantisidir. Bu direnişin tek emri vardır, bugün hepimiz birer Zilan’ız. Verdiğimiz büyük bedellerin farkındayız bu bedellerle oluştuk, oluşuyoruz. Bu gerçekle yürüyen, şehitlerimizin intikam gücüyüz. Her eylemimiz Zilanca olup faşizmi yıkacak ve özgür yarınları yaratacaktır. 

Bizler; Önder Apo'nun fedai militanları olarak Zilan ruhuyla Önder APO’nun özgürlüğünün eylem gücü olup, zafere kadar soluk soluğa mücadelemizi yükselteceğimizin sözünü veriyoruz.”