YJA-STAR gerillaları: Beritanlaşarak zaferi kazanacağız

PKK'nin öncü isimlerinden biri olan Beritan'ın 26. şahadet yıldönümüne ilişkin konuşan YJA-STAR gerillaları, şehit Beritan çizgisinde savaşarak özgür bir toplum yaratacaklarını belirtti.

Teslimiyeti kabul etmeyerek kendini uçurumlarda atan ARGK gerillası Gülnaz Karataş'ın (Beritan) şahadetinin 26’ıncı yıl dönümü. 25 Ekim 1992 tarihinde yaşamını yitiren PKK ve Kürt Kadın Hareketi'nin öncü isimlerinden bir olan Beritan'a ilişkin konuşan YJA STAR gerillaları, Beritan'ın kadın ordulaşmasının ve Kadın Özgürlük Hareketi’nin sembolü ve çizgisi olduğunu belirtti.

25 Ekim'in özellikle kadınlar için önemli bir gün olduğunu kaydeden YJA Star gerillası Dicle Ruhat, "Çünkü kadın ordulaşmasının temelli bugün atıldı. Mücadele tarihimizde Beritan arkadaş kadın ordulaşmasının ve Kadın Özgürlük Hareketi’nin sembolü ve çizgisidir. Ordulaşan kadınla özgürlüğe yol alıyoruz. Beritan gibi yaşamı sevmek ve bu yaşama O'nun gibi bağlanmak gerekiyor. Benim amacım bu yaşamda Beritan arkadaşın bir ardılı olarak daha çok gelişmek ve onun gibi savaşmaktır. Şehit Beritan'ın sözüyle savaşarak özgür bir toplum yaratacağız. Özgürleşerek güzelleşen bir toplumu yaratacağız. Beritanca savaşacağız" dedi.

BERİTAN ÖZGÜRLÜK ÇİZGİMİZDİR

Şehit Beritan'ın özgürlük çizgisi olduğunu söyleyen bir diğer YJA Star gerillası Sorxwin Kandil, ise şunları belirtti: "Beritan, Güney savaşında mücadelemizi işbirlikçi ve ihanetçi çizgiye karşı tereddütsüz savunarak, özgürlüğün teslim alınmayacağını eylemiyle kanıtladı. Eylemi sadece düşman saldırılarına karşı bir cevap değildir, özgürlük çizgisini yozlaştıran teslimiyeti çizgi olarak dayatan anlayışlara karşı da bir cevaptır. İhaneti kabul etmeyerek kadın direnişçiliğini ortaya koydu.

Nasıl ki Dersim'de Bêsê ve Zarifeler düşmanın eline geçmemek için kendilerini uçurumlarda atarak sembolleştiler ise, Bêsê ve Zarifeler'in ardıllı olan Beritan arkadaş daz ihaneti kabul etmeyerek kadının direniş ruhunu bir kez daha uçurumlarda haykırdı. Eyleminden sonra binlerce ardılı şimdi onun özgürlük çizgisinde savaşıyor. Beritan arkadaşın ardılları bugün de Xakurke'de düşmana darbeler vuruyor. Beritan'ın ardılları olarak Önderliğin ve kadının özgürlüğü için savaşıp, kazanacağız.”