YJA Star: Sara’ca bir kavgayla tüm kadınların intikamını alacağız!

YJA Star: Sara’ca bir kavgayla, Sara gibi mücadele dolu bir yaşamı göze alarak, Saraların, Nagihanların, Evînlerin ve Özgürlük kıblegahımız Önder Apo’ya inanan, tüm kadınların intikamını alacağımızı belirtiyoruz.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, Paris katliamının 10. yıl dönümü vesilesiyle yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

“Paris katliamının 10. yıl dönümünde ilk öncü komutanımız Sara ve beraberinde şehit olan Rojbîn, Ronahî yoldaşlar şahsında, 23 Aralık’ta Paris’te ikinci bir katliamla hedeflenen kadın özgürlük mücadelemizin büyük değerlerinden Evîn Goyî arkadaş ve yoldaşlarını saygı, minnetle anıyoruz. Tüm şehit yoldaşlarımızın umutlarını zaferle taçlandırma sözümüzü yineliyoruz.

Kürt halkına ve erkek egemen sistemin karanlıkta bıraktığı kadın gerçekliğine özgürlük umudu olan hareketimiz PKK, sadece Kürt kadınının değil, özgür yaşam arayışındaki tüm kadınların büyük bir inançla mücadeleyi büyüttükleri bir direniş merkezi olmuştur. Bundandır ki özgür yaşam mücadelesinin merkezinde yer alan Rêber APO, savaşta zafer yaşamda özgürlük şiarının yaratıcısı ve ilham kaynağı olarak tüm kadınlar için bir milattır. Bu yüzden kuruluş aşamasından günümüze kadar PKK’nin tüm gelişim aşamalarında kadın öncü güç konumundadır. Şüphesiz özgürlük mücadelesine inanan ilk yürüyüşçümüz, ilk komutanımız ve Kürdistan özgürlük mücadelesinde kadına dair ne varsa tüm ilklerin yaratıcısı heval Sara’dır. Kadın devrimi Sara’nın büyük yaşam kavgasıyla büyüdü, özgürlük direnişiyle binlerce kadın komutan kadın ordulaşmamız içinde en keskin savaşlardan geçerek başta Ortadoğu halkları olmak üzere tüm dünya kadınlarına ilham oldu.

Elbette ki kadın özgürlük mücadelemizin ve kadın ordulaşmamızın geldiği bu düzey Önder Apo’nun ve özgürlüğe büyük bir tutkuyla bağlı ilk yol arkadaşlarından Sara’nın, büyük emekleri sonucunda elde edilmiştir. Sara yoldaşın özgürlükte ulaştığı düzey kadın özgürlük mücadelemizde somutlaşmıştır. Saraların yarattığı partileşme çizgisi Rojava kadın devriminde nasıl direnilmesini, halkı nasıl savunmasını öğretmiştir. Sara yoldaşın kavgası, özgür kadın hakikatinin gerilla mücadelesiyle somutlaşmış hali olmuştur. Bugün Zap, Metina, Avaşîn ve Bakurê Kurdistan başta olmak üzere profesyonelleşen kadın gerilla çizgisinin faşist TC. karşısında ulaştığı sonuç alıcı savaş performansı, Saralarla başlayan, Bêrîtan, Zîlan ve Evînlerle devam eden Demokratik Halk Savaşı Stratejisinin zirveye ulaştığını göstermektedir. Saraların yarattığı mücadele çizgisi, başta faşizmin en vahşi saldırılarına karşı devam eden gerilla direnişimiz olmak üzere, tüm dünyaya yayılan Jin, Jiyan, Azadî şiarıyla büyüyen insanlık direnişini aydınlatan meşale olmuştur. YJA Star güçleri olarak; Sara’ca bir kavgayla, Sara gibi mücadele dolu bir yaşamı göze alarak, Saraların, Nagihanların, Evînlerin ve Özgürlük kıblegahımız Önder Apo’ya inanan, tüm kadınların intikamını alacağımızı belirtiyoruz.

Bugün tüm dünyada kadına dayatılan tarihsel köleliğe karşı, Sara’ca savaşmak bir yaşam felsefesi haline gelmiştir. Kürdistan özgürlük devrimi kadın devrimi olma yolunda ilerlerken Jin, Jiyan, Azadî şiarı kadına dayatılan köleliğin, Saralaşarak parçalandığını ve toplumun özgürlüğünün kilidinin kadın devriminden geçtiğini göstermiştir. Böylece nerede direniş varsa orda öncü güç kadınlar olmuştur. Kürdistan kadın özgürlük mücadelesi direnişi Sara’yla can buldu ve bugün tüm kadınların öz savunma gücü iddiasıyla savaşan YJA Star güçleriyle, kadın özgürlüğünü savunma örgütlülüğü olarak evrenselleşti. Kadın özgürlüğünün meşru savunma gücü YJA Star olarak, Sara yoldaşın mirasını yükseltme ve tüm kadınlarla buluşma iddasındayız.

2023 yılına JIN, JIYAN, AZADÎ şiarıyla girdiğimiz bugünlerde Kurdistan’ın her yerinde Saralarla başlayan kadın direnişi Evîn, Delal, Nalîn, Azê, Gülnaz, Avzem, Binevş, Jînda ve binlerce öncü YJA Star komutası öncülüğünde düşmana büyük darbeler vuran eylemsel bir güç açığa çıkarmış, kadın yüzyılında kadın rengiyle zafere ulaşma kararlılığımızı arttırmıştır. 30 yılı aşan kadın ordulaşmamızda dost düşman herkes, sömürgeciliği, faşist-çete örgütlenmesi Türk devletini, yenilginin eşiğine getirdiğimizi gördü. Hem tünel savaşlarında hem de gerillanın tüm direniş mevzilerinde YJA Star güçlerimiz Saraca bir kavgayı geliştirerek, tüm vahşi saldırılara, kimyasal ve taktik nükleer silahlara karşı Sara yoldaşın düşmana boyun eğmeyen duruşuyla cevap olmuşlardır. Sara’nın hakikatini bilmek kadın özgürlük tarihimizin nasıl bir direnişle yaratıldığını bilmektir aynı zamanda. Bunu bilmek özgürlükle buluşmaktır. Bu yüzden Sara mücadele gerekçemizdir.  

Sara yoldaşla başlayan örgütlülüğümüz Zîlanların, Bêrîtanların, Azîmelerin, Delallerin, Doğaların, Berivanların, Evînlerin, Sara ve Rûkenlerin ve daha nice kadın şehidimizin kanıyla, canıyla düşmana büyük darbeler vuran eylemsel bir güç açığa çıkarmıştır. YJA Star güçleri olarak 2023 yılında komplocu güçlerin tüm saldırıları karşısında Sara’nın takipçisi olacak, başta faşist erkek egemen sistemin korkulu rüyası olan eşsiz değerlerimiz; Sara-Rojbîn-Ronahî olmak üzere, Evîn Botan, Nagihan Akarsel, Sêvê Demir, Pakize Nayır, Fatma Uyar ve düşman karşısında keskin bir mücadelenin sahibi olan tüm kadınların intikamını alma iddiamızı yineliyoruz. Saralardan, Evîn ve Delallerden aldığımız özgürlük tutkusuyla, faşizmle zirveleşen erkek egemenliğine karşı kadın mücadelemizi zafere ulaştırarak özgür toplumu kuracağımızın sözünü veriyoruz.”