Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi Özgecan Aslan’ı andı

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, katledilişinin 4’üncü yılında Özgecan Aslan'ı Kadıköy Khalkedon Meydanı'nda andı.

İntihar süsü verilen Şule Çet cinayet davasında olduğu gibi erkek şiddetinin yargı tarafından aklanmasına tepki gösteren kadınlar, “Hiçbir şey kadınların katledilmesine bahane olamaz. Bir kişi daha eksilmemek için sokakları terk etmeyeceğiz” mesajını verdi.

Kadıköy’de bir araya gelen Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, 4 yıl önce erkek şiddetiyle katledilen Özgecan Aslan için adalet istedi. Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Genel Sözcüsü Beycan Taşkıran ve eski erkek arkadaşı tarafından ölümle tehdit edilen Münevver Kızıl’ın katıldığı eylemde, “Katledilen kadınlar isyanımızdır”, “Özgecan Aslan için adalet istiyoruz” dövizlerini taşındı. Sık sık, “Özgecan Aslan ölümsüzdür”, “Erkek adaleti değil gerçek adalet”, “Kadın cinayetleri politiktir”, “Yaşasın kadın dayanışması” sloganlarını attığı atan Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi üyeleri adına açıklamayı Ezgi Bahçeci okudu. Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın 4 yıl önce bugün bindiği dolmuş şoförü tarafından katledildiğini hatırlatan Bahçeci, “Katil Suphi Altındöken önce Özgecan’a tecavüz etmek istedi ardından katletti. Özgecan’ın cansız bedeni yakılmış bir halde ormanlık alanda bulundu” dedi.

‘ÖZGECAN’DAN BU YANA 1480 KADIN DAHA KATLEDİLDİ’

Özgecan’ın cinayeti sonrası sokaklara dökülen kadınların tüm isyanına rağmen o günden bugüne hiçbir şey değişmediğine dikkat çeken Bahçeci, bu 4 yıl içinde toplam 1480 kadının erkek şiddetiyle katledildiğine işaret etti. 2019’ un Ocak ayında 43 kadının katledildiğini vurgulayan Bahçeci, “37 aydır bu meydandan soruyoruz kadınlar her gün katledilirken, tacize tecavüze uğrarken neden hala kadın katillerine ceza indirimi uygulanıyor? Neden 6284 sayılı yasa uygulanmıyor? Mahkeme salonlarında yargı kadınları değil erkeği savunmaya devam ediyor?” diye sordu.

‘HİÇBİR ŞEY KADINLARIN KATLEDİLMESİNE BAHANE OLAMAZ!’

Aynı hukuksuzluğun şimdi de intihar süsü verilen üniversite öğrencisi Şule Çet’in cinayet davasında görüldüğünü belirten Bahçeci, şunları kaydetti: “Hala bir kadının saat kaçta nerde olduğu, içki içip içmediği öldürülmesi ya da cinsel saldırıya uğraması için haklı sebepler olabiliyor. Hiçbir şey kadınların katledilmesine, tacize, tecavüze, şiddete uğramasına neden ya da bahane olamaz. Kadınların yaşam hakkının elinden alınması ve birde katledilen kadınların suçlu bulunması erkeklerin aklanmaya çalışılması ne hukuka ne de vicdana uygundur? Biz kadınlar hiçbir bahaneyi kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz. Kadınların isyanı öfkesi olmaya devam edecek bir kişi daha eksilmemek için sokakları terk etmeyeceğiz.”