Women Defend Rojava: Dayanışma DAİŞ gibi Erdoğan'ı da yenecek!

Women Defend Rojava Kampanya Komitesi, Türk devletinin cinsiyetçi şiddeti silah olarak kullandığını belirtti. Komite, "DAİŞ gibi Erdoğan'ı da yeneceğiz" dedi.

Women Defend Rojava Kampanya Komitesi, Dünya Rojava Direnişi Günü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.

Türk devletinin işgalci saldırılarının kınandığı, direnişçilerin selamlandığı açıklamada, Rojava'da aynı zamanda sosyal, politik ve ekonomik alternatifleri yok etmeye çalışan ataerkil kapitalist sisteme karşı savaşıldığı vurgulandı.

'CİNSİYETÇİ ŞİDDETİ SAVAŞ SİLAHI YAPTILAR'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Bu savaş sürecinde bir kez daha toprağın işgalinin her zaman tecavüz ve cinsiyetçi şiddeti bir savaş silahı olarak içerdiğini yaşadık. Arkadaşımız ve kadın devrimi öncüsü Hevrin Xelef’in infaz edilmesi ve cesedine işkence edilmesi, YPJ savaşçısı Amara Renas'ın katledikten sonra vücuduna cinsiyetçi zihniyetle saldırılması, sivillerin ve yaralı YPJ savaşçılarının kaçırılarak tecavüz ve kafa kesmeyle tehdit edilmesi, Türkiye devletinin Rojava’ya kaşı yürüttüğü savaşın aynı zamanda özgür kadın iradesine ve örgütlü gücüne karşı bir savaş olduğunu açıkça gösteriyor. Türk devletinin yürüttüğü savaş ve işgalin yıkımı, kadın kırımı ve soykırım tehditleri halâ devam ediyor.

Bugün, bir kez daha Kadın Deklarasyonumuz tüm imzaları muhataplarına göndererek, insanlığa karşı daha fazla suç işlenmesini önlemek için; Kuzey ve Doğu Suriye hava sahasının Türk hava kuvvetlerine kapatılması ve Türkiye’nin tüm işgalci güçlerinin Suriye topraklarının dışına geri çekilmesi için hemen harekete geçme çağrısında bulundu.

'DAİŞ YENİLDİ, ERDOĞAN DA YENİLECEK'

Dünya Kobanê Günü'nden bir gün sonra, Rojava Dünya Direniş Günü için güçlerimizi birleştiriyoruz. Beş yıl önce, DAİŞ faşizminin Kobanê'deki kuşatmasını uluslararası dayanışma yoluyla kırarak 'imkansızı başardık!' Bugün yine, dünyadaki birleşik direnişimizle Erdoğan faşizmini yenerek 'imkansızı başarmak' mümkün olacak."