Van’da kadınlar tecride karşı yürüdü

Tecrit politikaları Van’da düzenlenen basın açıklaması ve kitlesel yürüyüş ile protesto edildi. HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, tecrit sonlanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit politikalarını protesto etmek amacıyla HDP İpekyolu ilçe binası önünde basın açıklaması ve yürüyüş düzenlendi. Eyleme HDP Van il eşbaşkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP Van il eşbaşkanları Ayla Tarhan, Ökkeş Kawa, HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, HDP Van Büyükşehir Belediye eşbaşkan adayları Bedia Özgökçe, Mustafa Avcı, ilçe belediye eşbaşkanları, TJA aktivistleri, Barış Anneleri ve DTK temsilcileri ile halk katıldı.

'TECRİT KALKMAZSA ÖLÜMLER ARTACAK'

Burada bir açıklama yapan HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, "Eşit, özgür bir ülkede yaşamak istiyoruz. Ancak görüyoruz ki yönetenler tekçi faşizan zihniyetler, dikta rejiminin inşasında ısrarcı olan zihniyet, tek dil-tek bayrak-tek inanç üzerinden tecridi bu ülkede hakim olmaya çalışıyor" dedi.

Orhan, "Bu tecrit Sayın Öcalan şahsında tüm halklara uygulanıyor. Tüm kamuoyu böyle bilsin. Bu tecrit kalkmazsa ölümler artacak, bu tecrit kalkmazsa ekonomik kriz asla düzelmeyecek,  bu tecrit kalkmazsa ülkelerle asla barış sağlanmayacak. Tecrit bu ülkeyi karanlığa sürükliyor" diye belirtti.

LEYLA GÜVEN SELAMLANDI

87 gündür tecride dikkat çekmek için bedenini açlığa yatıran Leyla Güven nin sesine ses verilmesi gerektiğini kaydeden Orhan, “ Zindanlarda yükselen bu sese ses verilmelidir. Leyla Güven kendi şahsı için herhangi bir talepte bulunmuyor. Türkiye haklarının barışı,  kardeşliği, eşitliği, onurlu, özgür bir yaşam için dikkat çekiyor. İktidara bir kez daha sesleniyoruz; bu yanlıştan derhal vazgeçin ve barışın önünü açın" diye konuştu.

Açıklamanın ardından tüm engellemelere rağmen polis barikatını aşan kadınlar, Cumhuriyet Caddesi'nde yürüyüşe geçti, HDP il binasına kadar yürüdü.