'Türk devletinin sonuç almasına asla izin vermeyeceğiz'

Türk devletinin saldırılarına karşı Zap direnişinde yer alan YJA Star gerillaları Amara Cudi Welat ve Govend Zagros, Türk ordusunun sonuç almasına asla izin vermeyeceklerini belirtti.

Bazên Zagrosê hamlesinin başından bu yana özellikle Zap’ın Ertuş Bölgesine bağlı T harfi ve Küçük Cilo alanlarında Kürdistan Özgürlük Gerillası işgalci Türk ordusuna karşı tarihi bir direniş yürütüyor. Bu direnişin her anına öncülük eden YJA Star savaşçıları yeni dönem gerillasının tarz ve taktikleri ile Zap alanında konumlanmaya çalışan Türk askerlerine karşı her gün eylem halinde. Bu direnişin başından buyana Zap’ta savaşan YJA Star gerillaları Amara Cudi Welat ve Govend Zagros eyleme giden gerillaların savunması için düşman hareketliliğini takip ederken bu direnişin gidişatını ANF’ye değerlendirdi.

YJA Star gerillası Amara Cudi Welat, Bazên Zagrosê hamlesine her arkadaş heyecanla katılıyor. Bu heyecan ve coşkuyla düşmanı boşa çıkaracağız. Zaten bu savaşa ilişkin tüm gerçekler ortadadır. Türk devleti sürekli elindeki tekniği övüp duruyor, fakat gerilla bu tekniği boşa çıkardı. Biz bu hamleye yani Bazên Zagrosê hamlesine layık olmak için katılacağız. Zaten yürüttüğümüz pratik de gözler önündedir. Elindeki tüm tekniğe rağmen Türk ordusu halen amaçlarına ulaşmış değil. Biz burada Türk ordusunun sonuç almasına asla izin vermeyeceğiz. Tek bir gerilla kalana kadar da bu direniş devam edecek" diye konuştu.

Zap alanında yürütülen direnişte yer alan Govend Zagros da Avaşin’den Metina’ya kadar savaşan tüm yoldaşlarının direnişini selamladı ve şunları ekledi: "Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi’nde yer alıyoruz. Zap, Avaşin, Metina ve Bakur alanlarında düşman bir işgal harekatı başlattı. Burada gerillanın eşsiz bir direnişi söz konusu. Düşman her ne kadar yönelimlerini arttırıp üzerimize gelse de tarih tekrardan gerillanın bir intikam gücü olduğuna şahitlik etti. Önderliğimizi özgürleştirene kadar, özgür bir yaşam ve özgür bir ülkeyi halkımıza armağan edene kadar eylemlerimize devam edeceğiz. Bazên Zagrosê ve Cenga Xabur Devrimci Hamleleri’nde yer alan tüm yoldaşlarımıza selamlarımızı gönderiyoruz."