Türk devletinin katlettiği 6 kadın anıldı

Paris ve Silopiya’da Türk devleti tarafından katledilen 6 devrimci Kürt kadın Êlih’te anıldı.

Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013 tarihinde katledilen Sakine Cansız (Sara), Fidan Doğan (Rojbîn) ve Leyla Şaylemez (Ronahî) ile Şirnex’in Silopiya (Silopi) ilçesinde 2015-2016 tarihleri arasındaki soykırımcı saldırılar sırasında katledilen Sêvê Demîr, Fatma Uyar ve Pakize Nayır, Êlih'te anıldı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından yapılan anmaya çok sayıda kadın katıldı.

DBP Êlih İl Eşbaşkanı Mehdiye Demir, "Elimizde karanlıkları aydınlatan fenerimiz, yoldaşlarımız var. Sözümüz olsun ki zulme karşı duracağız" dedi.

Mehdiye Demir, "Bu katliamların üstünü örtmeye çalışan kirli politikalara karşı sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kere daha belirtiyoruz. Katliamcı ve kadın düşmanı zihniyeti bir kez daha lanetliyoruz. Yılmadık, diz çökmedik. Kesintisiz bir mücadele verdik. Bu mücadelede bedel ne olursa olsun asla taviz vermeyeceğiz" diye kaydetti.

'KADINLARDAN KORKUYORLAR, DİRENİŞE DEVAM EDECEĞİZ'

DEM Parti Êlih Milletvekilli Zeynep Oduncu ise Paris Katliamı'nın barışın konuşulduğu bir dönemde yaşandığını söyleyerek, "Paris’te yaşanan katliam sonrası Kurdistan’da sokağa çıkma yasağı ilan edilerek sokak ortasında katliamlar gerçekleştirildi. Paris’te barışa kurşun sıkan devlet aklı kadınlara saldırdı çünkü kadınlardan korkuyorlar. Kadınların direnişinden korkuyorlar. Tüm saldırılara karşı direneceğiz. Katledilenlere sözümüzdür; bedeli ne olursa olsun direnmeye devam edeceğiz. Çözümün adresi şu an İmralı’da tecrit altındadır. Bu kanın sona ermesini istiyorsanız İmralı görüşmeleri başlasın” dedi.

Açıklama, “Jin, jiyan, azadî” sloganıyla son buldu.